Radio BalkanFox

„NA AUTOPSIJI OVO SE NAĐE U SVAKOM ŽELUCU, NE MOŽE DA SE SVARI“: Svetski nutricionista stalno je UPOZORAVAO


Najpoznatiji svetski nutricionista Anri Šeno izgradio je kliniku gde je stvarao svoje metode koje su opstale i nakon njegove smrti. On je preminuo u 77. godini, a klinika je nastavila da radi prema načelima koje je usavršavao čak 45 godina.

Ono što je on tvrdio je da se može prijatno živeti i u poznim godinama, takođe da je potrebno ograničeno unošenje kalorija, a ono što je isto važno jeste da svako telo zahteva neki individualni pristup, ne univerzalni, te da je „svako za sebe“.

On deli ljude na pet tipova u zavisnosti od psihičkih i zdravstvenih problema.

– Ljudi me zovu i traže neki univerzalni savet. Pričao sam im o načinu života, starosti i tako dalje. Univerzalni saveti ne postoje. Jedna od velikih grešaka je kafa. Sada je razvijen kult raznih napitaka od kafe i svaki će vas odvesti na onaj svet. Zbog njih dobijate na težini, oni vam zakiseljuju telo – tvrdio je on i objasnio zašto je kafa loš odabir u određenim situacijama:

– Kafa nije najbolje rešenje za početak dana. I nije važno da li je crna ili sa mlekom. Interesantna činjenica: Ako je neko danas pio kafu sa mlekom i sutradan je umro. Autopsija otkrije neprobavljenu kafu sa mlekom u njegovom želucu! Zato je najbolje piti zeleni čaj ujutru, a najviše 1 šoljicu espresa tokom dana! Uostalom, kafa bi trebalo da bude jaka i što je najvažnije – trebalo bi da je kratka!




Republika

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE