Radio BalkanFox

DANAS SE NADAJTE ČUDU Ko ima nekog bolesnog ili „slabog“ u porodici, mora ujutru otići u crkvu


Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave Svetog Aleksandra Nevskog, odnosno prenos njegovih moštiju, a taj dan je u pravoslavnom kalendaru obeležen podebljanim, crnim, slovom. Sahranjen je u manastiru Roždestva Presvete Bogorodice, u Vladimiru.

Ruska crkva kanonizovala je Aleksandra Nevskog zbog njegovih hrišćanskih vrlina, a tokom vremena stvarale su se i priče o čudima vezanim za njegov lik.

Jedna od takvih priča je da se u crkvi gde je počivalo telo sveca, jedne noći sveće su se navodno upalile same od sebe, a dva starca izašla su iz oltara i prišla njegovom grobu, govoreći: „Aleksandre, ustani i spasi praunuka Dimitrija, koga napadaju tuđinci“.

Prema priči, Aleksandar je ustao iz groba i krenuo s njima, a sve to je navodno video čovek koji brine o crkvi i o tome izvestio crkvene vlasti. Sveštenici su mošti Aleksandra Nevskog postavili u kivot i tom prilikom su bolesnici, prilazeći im s verom, dobili isceljenje.

Zato se veruje da svako ko ima nekog bolesnog ili „slabog“ u porodici, mora ujutru otići u crkvu, upaliti sveću i pomoliti se ovom čudotvorcu, a da će on svakome ko mu se iskrenom molitvom obrati, pomoći.




Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE