Radio BalkanFox

Prvo što sam poželeo nakon osvajanja titule je da zagrlim ćerku

Novak Đoković ostvario je do sada niz rekorda po kojima će zasigurno ostati upamćen u svetu, ne samo tenisa, već sporta uopšte. Osvajanjem US Opena i svoje 24. grend slem titule izjednačio se sa Margaret Kort, koja ovaj rekord drži od 1973. godine. On je jedini teniser u istoriji koji je osvojio svaki od četiri grend slem turnira najmanje tri puta.

Od poslednjih 12 grend slemova, odnosno u prethodne tri godine, Novak je bio sprečen da igra na tri – jednom u Australiji i dva puta u Njujorku – zbog odbijanja da se vakciniše protiv koronavirusa. U ostalih devet je igrao u finalu a čak sedam osvojio!

Kad smo već kod grend slemova, Novak drži rekord na Australijan Openu, sa deset odigranih i osvojenih finala, Vimbldon je osvajao sedam puta (rekord drži Federer sa osam), US Open četiri puta (Federer, Sampras i Konors imaju po pet) i tri puta Rolan Garos, gde apsolutni rekord drži Nadal sa čak 14 titula.

Ima rekordan broj masters titula (39) i jedini je igrač koji je osvojio svih devet turnira u ovoj kategoriji i to više puta. Takođe, rekordnih sedam godina sezonu je završavao na prvom mestu ATP liste.

O Novakovim dostignućima mogli bismo još mnogo da pišemo i nema dileme da je jedan od najboljih sportista svih vremena. I kada čujete Novaka da kaže da ga pobede i titule ne ispunjavaju niti su rekordi njegova glavna motivacija, možda biste pomislili da nije potpuno iskren.

“Ne krijem da imam svoje ciljeve, ali oni nisu moja glavna motivacija. Pobeda me čini srećnim u trenutku i ponosnim na to što sam ostvario, ali ne može u potpunosti da me ispuni. Mene ispunjava radost koju osećam dok držim reket u rukama”, izjavio je Novak svojevremeno.

Pročitaj i: Zašto je mentalna snaga u tenisu važnija od fizičke?

Đoković često ističe da je mentalna snaga jednako važna kao i fizička, te da mu upravo ona pomaže da sa 36 godina pobeđuje mnogo mlađe od sebe, a da inspiraciju i motivaciju pronalazi u porodici.

Kada su ga nakon osvojenog US Opena i 24. grend slem titule pitali kako se osećao kada je završen poslednji poen, Novak je rekao da je samo želeo da zagrli ćerku Taru, koja ga je sve vreme bodrila iz prvog reda. Ukoliko ste propustili ovaj emotivni govor, pogledajte ispod:




Original magazin

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE