Radio BalkanFox

Večera za 5: Fio oduševio gošće kotlovinom, ali imale su mu što i zamjeriti

Glazbenik i voditelj Ivan Fiolić Fio ugostio je svoje dame u ‘Večeri za 5’. Zabavan i kreativan, Fio je poznat obožavateljima glazbe kao prava duša zabave, a isto je dokazao i u emisiji. Gostima je ponudio urnebesnu, tradicionalnu večeru za koju je i on dobio 34 boda! Slučajnost ili ne?

Fio je večeru odlučio spraviti od svinjske masti, čuvarkuće, svinjskih krmenadli, paprike, šumske jagode i šlaga, a pripravu je započeo radom na glavnom jelu. Turopolje moje drago skrivalo je kotlovinu koju je Fio nazvao najboljom na svijetu. U pomoć mu je stigao i prijatelj – dvostruki prvak Hrvatske u pripravi kotlovine.

Foto: RTL

Vatrogasac Damir Pelesk vodio je tako glavnu riječ tijekom kuhanja kotlovine, a Fio je bio svjestan da bi ga to pomalo moglo i koštati. Život je okrutan, posebno kada ga servira Fio u vidu predjela. Servirao je, naime, masti na kruhu – sa šećerom, crvenom paprikom i soli.

U predjelo je ušla i čuvarkuća. Za kraj – pao je i desert. Fio je jelo nazvao I tata bi, sine, tri užitka. Desert od sladoleda, jagoda i šlaga u kornetu – Fio je priredio kao slatko iznenađenje za svoje dame.

Foto: RTL

Veseli Fio se nakon priprave jednostavnih, ali efektnih obroka, pohitao na pripremu za dolazak njegovih dama. Sa stilom ih je dočekao, trubač Danijel Dejanić s visine je damama zasvirao i najavio ih pri dolasku kao prave kraljice, a na kraju ih je čekao i turopoljski kralj zabave.

Foto: RTL

– Trubača na drvetu nikad nisam vidjela, kod Fija sam i to uspjela vidjeti – komentirala je Ivanka. Za aperitiv je damama ponudio tradicionalna pića te im uz pjesmu nazdravio.

– Ne znam što sam pila za aperitiv, no bilo je dobro – zaključila je o aperitivu Ivanka.

Uslijedilo je na tanjuru predjelo – Život je okrutan.

– Nisam bila oduševljena izgledom predjela – komentirala je Ivanka.

– Bilo je u Ivekovom stilu – dodala je Dubravka.

– To se jelo prije sto godina, ljudi su zdravije živjeli dok su jeli mast na kruhu, to bi trebalo nastaviti i dalje – poručio je Fio o svom jednostavnom predjelu, ne štedeći riječi hvale na svoj račun.

Foto: RTL

– Čuvarkuća je bila bez okusa i mirisa – komentirala je Dubravka.

– Nije mi odgovaralo, ne volim mast na kruhu – zaključila je Ivanka.

Fio se nije dao smesti i bio je oduševljen svojim predjelom, nakon kojeg je uslijedio pravi spektakl – kotlovina.

– Okus graha mi je bio fantastičan, pikantniji, začinjeniji, kako treba biti – komentirala je Dubravka. Dame su se oduševile kotlovinom.

Foto: RTL

– Fantastično, kako Turopoljci rade, malo ljuće, ali ja to volim – objasnila je Stankica.

– Jako fino, pojela sam skoro sve – dodala je Ivanka.

Nakon uspjeha s kotlovinom, Fio je pred dame izvadio i desert. Rastopljeni sladoled nasmijao je dame.

– Desert je izgledom bio kao da ćemo jesti gustu juhu – kroz smijeh je komentirala Ivanka. Stankica i Dubravka poslužile su se i slamkom, budući da se desert potpuno otopio.

Foto: RTL

– Izgleda kao turopoljski kanal – kroz smijeh je desert opisala Ivanka.

– Okus je bio fantastičan – dodala je Stankica.

Urnebesna atmosfera nastavljena je predajom poklona – kobasica, a nastavljena je nastupom grupe Mystic iz Jastrebarskog. Zasvirali su domaćinov hit ‘Ja se konja bojim’, a atmosfera je time dovedena do usijanja. Oduševljene dame popele su se i na stol, potvrdivši koliko je sjajno druženje kod Fija bilo.

Foto: RTL

Ocjenama su, pak, dame dokazale da se očito turopoljska ekipa nešto i dogovorila. Opet je, kao i prethodne dvije večeri, ukupan zbroj ocjena iznosio 34 te se time Fio izjednačio sa Stankicom i Marijanom. Ivanka je Fiju dala osmicu, a Marijana deset. Najstroža je bila Dubravka – domaćinu je udijelila sedmicu. Stankica, Fijin desna ruka, ocijenila je domaćina s devetkom.

Foto: RTL


24sata

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE