Radio BalkanFox

Najbolja predstava na međunarodnom festivalu u Sarajevu je iz Kruševca

"PAKLENA POMORANDŽA" NAJBOLJA PREDSTAVA NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU U SARAJEVU: Mladi iz Kruševca osvojili žiri i publiku!

Foto: KCK i Kulturociklin

U Sarajevu je završen 11. Juventafest, internacionalni festival srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva koji organizuje Udruženje „Medija-art“.

Predstava „Paklena pomorandža“, nastala u produkciji neformalne grupe „Kulturociklin“ i Kulturnog centra Kruševac, dobitnik je Grand Prija za najbolju predstavu na 11. Internacionalnom festivalu srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva, Juventafest, Sarajevo 2023.

Juventafest, Paklena Pomorandža
foto: KCK i Kulturociklin/Marko Miletić

Tekst i režiju potpisuje Sandra Maksimović, saopoštio je danas Kulturni centar iz Kruševca. Po tradiciji, završnoj večeri prethodio je defile učesnika od Ajfelovog mosta do Pozorišta mladih u kome je prvo organizovano predstavljanje radionica sa ovogodišnjeg Festivala, a potom i proglašenje pobednika i svečana dodela nagrada.

Učesnici su se predstavili kroz: muzički teatar, radionice plesa, karakterne maske i animaciju predmeta – lutkarstvo uz pomoć radioničara: Irme Mulić, muzičke umetnice i glumaca: Edisa Bilića, Irme Alimanović i Stipeta Gugića.

Žiri u sastavu: Gordana Boban, glumica i predsednik žirija i članovi: Milica Kralj, reditelj i Sandro Drinovac, grafički dizajn i profesor, doneli su jednoglasne odluke. Specijalna nagrada pripala je srednjoškolcima iz Budimpešte, Mađarska, za plesnu predstavu koja je bazirana na biblijskim pričama „The fallibility man“.

Juventafest, Paklena Pomorandža
foto: KCK i Kulturociklin

Festival je, nakon svečane dodele nagrada, zatvorila glumica Jasna Diklić, direktor Festivala, poručivši, između ostalog, učesnicima, mladim umetnicima , da veruju u svoje snove.

(Kurir.rs/Ž.M.)

Bonus video:

01:07

GLUMAC PREŠAO 600 KILOMETARA PEŠICE DA BI POMOGAO DECI SA AUTIZMOM: Nisam ni slutio kakvo ću iskustvo doživeti na tom putu!

Kurir




Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE