Radio BalkanFox

Uskoro kreće 14. Zagreb Jazz Festival: U sklopu su domaćeg programa svi koncerti besplatni

U sklopu ovogodišnjeg Zagreb Jazz Festivala svi zainteresirani moći će uživati u koncertima inozemnih i domaćih jazz glazbenika od kojih se ističu Ida Nielsen i bend FunkbotsCyrille Aimee Duo te Valerija Nikolovska Trio uz Davora Križića, a koncerti će biti na raznim zagrebačkim lokacijama.

Domaći program kreće od 30. rujna, a koncerti su na repertoaru 7. i 14. listopada, a strani programi 19., 21. i 24. listopada te 3., 17. i 20. studenoga.

Christian Sands Trio otvorio strani program 13. Zagreb Jazz Festivala

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Zahvaljujući inicijativi Turističke zajednice grada Zagreba, nastupe domaćih glazbenika posjetitelji će moći slušati besplatno subotama u podne na ulicama centra grada Zagreba, a na repertoaru se nalaze Valerija Nikolovska Trio feat. Davor Križić, Filip Pavić Quartet te Pavle Miljenović Trio.

Zagreb: Donny McCaslin Quartet nastupio  u Kerempuhu u sklopu 14. Jazz festivala

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

– Dovođenjem urbanog jazz izričaja na otvorene prostore, omogućujemo dodatno povezivanje publike s glazbenicima, kreirajući autentični kulturni i turistički proizvod koji prezentira domaće i svjetske umjetnike, glazbu i zabavu u jedinstvenom formatu – rekla je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, Martina Bienenfeld.

Od stranih glazbenika na programu se nalazi američka saksofonistica Lakecia Benjamin čiji zvuk spaja jazz, funk, latin, R&B, hip-hop i soul, a koja će nastupiti u Maloj dvorani Lisinski zajedno s kvartetom.

Christian Sands Trio otvorio strani program 13. Zagreb Jazz Festivala

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

U zagrebački Peti Kupe dolazi danska bas gitaristica, skladateljica i pjevačica Ida Nielsen koja će nastupiti s bendom Funkbots, a čija se glazba opisuje kao ‘visokoenergetski funk show pun dobrih vibracija, čvrstog groova i suptilnih referenci na njezinog bivšeg poslodavca i učitelja’, ističe se u priopćenju. Prije njih će nastupiti hrvatski sekstet B’s FUNsallation,

U Kazalištu Kerempuh nastupit će Cyrille Aimee Duo, francuska jazz pjevačica i autorica nominirana za Grammy, prepoznatljiva svojim glasom i pristupom koji zasniva na spoju jazza, funka, šansone i flamenka, tradicije i futurističke elektronike.

Kerempuh će ugostiti i The Baylor Project, supružnike Marcus i Jean Baylor čiji je glazbeni svjetonazor zasnivan na utjecajima jazza, gospela, bluesa i soula.

U Maloj dvorani Lisinski s kvartetom će se predstaviti jazz/rock pijanistica i klavijaturistica Rachel Z, a na istom mjestu te povodom kraja festivala nastupit će super grupa: Jacob Karlzon, Magnus Ostrom, Scott Colley, Benjamin Koppel koji će se publikom podijeliti strast prema spontanom muziciranju, komunikaciji u trenutku izvedbe i istraživanju raznih mogućnosti koje pruža jazz.

Koncerti stranih glazbenika se naplaćuju.

Christian Sands Trio otvorio strani program 13. Zagreb Jazz Festivala

Foto: Marko Prpic/PIXSELL


24sata

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE