Radio BalkanFox

Žene moraju da nauče kako da pričaju sa muškarcima! Ekspert za veze iznenadila svojim stavom – mišljenje javnosti podeljeno

Zbog razlika između muškaraca i žena, specijalista za veze ističe da je važno da žene nauče kako da komuniciraju s njima.

Sigurno ste i vi nekoliko puta čuli da je komunikacija ključ svega i to zaista i jeste tako, u većini slučajeva. 

Međutim, Slađana Trikić, transformacioni kouč i specijalista za partnerske odnose, ima važnu poruku vezanu upravo za komunikaciju:

– Žene i muškarci, veoma često, ne pričaju istom jezikom. Ne razumemo se zato što imamo, pre svega, različite potrebe, ali i naša fiziologija i anatomija doprinosi tome. Potrebno je da imamo „prevodioca“. Zato je važno da shvatimo da se komunikacija uči – navodi Slađana i dodaje:

– Žene moraju da nauče kako da pričaju sa muškarcima. Žena očekuje da kada razgovara sa muškarcem dobije isto razumevanje i istu reakciju kao što je to slučaj kada razgovara sa drugom ženom. Međutim, mi moramo da shvatimo da postoje ogromne razlike između muškaraca i žena na mnogim poljima, pa tako i na polju komunikacije. Žene koriste mnogo više reči kada komuniciraju i takođe u ženskom mozgu se pale različiti centri za komunikaciju, u odnosu na muškarca. Takođe, žena kroz razgovor, odnosno kroz komunikaciju pokušava da smanji stres, a kod muškaraca je obrnuto. Znači, kada su oni pod stresom, oni se povlače i zatvaraju se u sebe – kaže Slađana i otkriva šta se dešava zbog nerazumevanja te razlike:

Foto: Shutterstock

razgovor

– Kada žena počne da priča nešto muškarcu i od njega ne dobija onu reakciju koju ona očekuje, onda ona tada ulazi u neki kontra napad, ulazi u svoju mušku energiju, počinje da ga napada, da mu se suprotstavlja, počinje svađa, počinje kritika. S druge strane, taj muškarac se jednostavno ili zatvori ili ode ili on počne da se svađa i ukoliko se takav obrazac ponašanja ponavlja mesecima, godinama, taj muškarac će jednostavno odustati od tog partnerskog odnosa. Oboje ćete početi da osećate prezir, a osećaj prezira je definitivno put prema konačnom završetku tog partnerskog odnosa – zaključuje Slađana.

U razgovoru sa ženama, otkrili smo da nisu baš sve saglasne sa ovakvim stavom:

– Ovde se opet stavlja teret na ženu. Zašto je žena ta koja treba da nauči „komunikaciju“, je l ne može i muškarac da se potrudi.

– Pa da, oni imaju svoj stav i ne odustaju od njega, a žene treba da im „titraju“ određenom komunikacijom.

– Super, zašto on ne nauči kako ja komuniciram, pa se prilagodi meni – bili su samo neki od komentara. 

Ipak, ono što je Slađana i ranije isticala jeste da možemo da promenimo samo sebe. Ukoliko promenite vaš stav prema nečemu i krenete da radite na sebi, posledično će se i druga osoba u vašem okruženju menjati. 

Šta vi mislite o ovome?

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Na kanalima Yettel Hipernet TV na poziciji 89; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs


Sprečite začepljivanje arterija! Ovih 15 namirnica "skida" holesterol

Zdravlje

Ukoliko je potrebno da smanjite nivo lošeg holesterola, namirnice poput orašastih plodova i maslinovog ulja će vam pomoći u tome.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE