Radio BalkanFox

GENERACIJA Z PROTIV MILENIJALACA Šta mislite ko bi pre pobegao s posla zbog koncerta


U trenutku kada se za stadionske nastupe najvećih muzičkih zvezda traži karta više, a cene ulaznica daleko premašuju vrednosti iz vremena pre pandemije, postavlja se pitanje kakva je starosna struktura posetilaca koncerata.

Prema novom istraživanju, pripadnici Generacija Z su, u poređenju sa milenijalcima, dvostruko skloniji da iznenada odu na bolovanje kako bi otišli na koncert.

Istraživanje je sprovedeno među 2.000 odraslih osoba u julu 2023. godine, a 19 odsto pripadnika Generacije Z reklo je da je koncert koji se ne propušta glavni razlog zbog koga bi iznenada preskočili odlazak na posao, u poređenju sa 8% milenijalaca.

Milenijalcima pripadaju osobe koje su rođene između 1981. i 1996. godine, dok su pripadnici Generacije Z rođeni između 1997. i 2012. godine.

Instrument koji je Makartni kupio za 38 dolara u nemačkom gradu Hamburgu 1961, danas bi mogao da ima vrednost preko 10 miliona funti

Osim toga, istraživanje je pokazalo da je 61% pripadnika Generacije Z bilo prisutno na više od 25 koncerata u svom životu, a 43% njih bi se odreklo alkohola na šest meseci ako bi imali priliku da budu u prvom redu na koncertu svog omiljenog izvođača.

U proseku, 28% odraslih u Velikoj Britaniji koji su učestvovali u anketi izjavili su da bi uradili isto.

Takođe,  pripadnici Generacije Z su za 10% skloniji deljenju sadržaja sa koncerta na društvenim mrežama u poređenju sa milenijalcima, ali uprkos tome, 84% fanova je reklo da bi spustilo telefon kako bi uživalo u svojoj omiljenoj pesmi izvedenoj uživo.

Ovo dolazi u trenutku kada je jedna od pet (20%) odraslih osoba Generacije Z bila tako emocionalno preplavljena na koncertu da je plakala, u poređenju sa 18% milenijalaca i samo 11% „bejbi bumera“, odraslih osoba rođenih između 1946. i 1964. godine.

Ispitivanje je takođe otkrilo da 21% posetilaca koncerata u Velikoj Britaniji smatra da im je prvi koncert pamtljiviji od gubitka nevinosti (13%) ili prvog posla (20%). Petnaest odsto Britanaca je izjavilo da su ulaznice za koncerte njihov omiljeni poklon, u poređenju sa odećom (9%), luksuznim (9% i velnes proizvodima (8%).

Međutim, putovanje se našlo kao prvi izbor, za 22% Britanaca koji su odlučili da je putovanje savršen poklon.




Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE