POZNATA INFLUENSERKA I BUDUĆA MISICA IZNELA ŠOKANTNO PRIZNANJE: "Ja sam SOCIOPATA, ne osećam nikakvo kajanje niti ematiju, OVAKO sam to saznala"

Foto: instagram/printscreen/kanikabatra

Kanika Batra

Influenserka Kanika Batra je model finalista britanskog izdanja izbora za „Miss Universe“ a ono što je nedavno podelila sa svetom je sve šokiralo ali i iznenadilo koliko je iskrena. 

Ona je javnosti priznala da ima dijagnozu sociopatije, te da je potpuno lišena osećanja kao što su krivica, empatija ili kajanje.

Kanika, ujedno, tvrdi da je srećna što nema ovakve emocije, te da su je one dovele do uspeha u životu. Njenu ispovest prenosimo u celini.

Foto: instagram/printscreen/kanikabatra

Kanika Batra

 

Ja sam sociopata. To je moja dijagnoza. Ne osećam nikakvu krivicu, empatiju ili kajanje – i ne razumem zašto se na to gleda kao na nešto loše. Očigledno, svi veruju da vas empatija automatski čini dobrom osobom. Ja se ne slažem sa tim – rekla je ona. 

Verujum da empati imaju veoma selektivnu empatiju i da se ona može upotrebiti protiv vas na više načina. Ja imam kognitivnu empatiju. Tačno znam kroz šta prolazite i mislim da je to dovoljno. Ne moram da preuzimam i tvoj emocionalni teret – dodala je.