Radio BalkanFox

Miroslav Ilić o početku karijere i estradi danas

Miroslav Ilić je prošle godine obeležio jubilej – 50 godina na estradi. No, malo ko zna ko je njemu najviše pomogao kada je bio na samom početku.

To je bio kompozitor i tekstopisac Obren Pjevović, koji je živeo u Mrčajevcima veliki deo svog života – mestu gde je rođen i odrastao Miroslav.

Ilić je vrlo emotivan kada priča o Obrenu, što se pokazalo i kada smo sa njim razgovarali povodom događaja „Moravsko predvečerje“ gde će, između ostalih, i ovaj pevač izvoditi pesme koje je tekstopisac stvorio.

ATAImages/ Antonio Ahel

Miroslav Ilić

– Kako ne bih bio emotivan. Čika Obren je prvi čovek koji je prepoznao nešto u mom talentu i koji mi je pružio priliku. I to odmah u startu, on je stvorio legendarnu pesmu „Voleo sam devojku iz grada“ – rekao je Miroslav za 24sedam na početku razgovora, pa nastavio:

– On je čovek u čijem sam se ja krilu formirao, i kada je u pitanju odnos prema narodnoj muzici, a i mnogo toga sam naučio od njega što nema veze sa muzikom, kako da se nosim sa životom. Nikad nisam zaboravio, tamo osamdeset i neke godine, kada je bilo izvesno da Miroslav zauzima jedno vrlo zavidno mesto u ovom zanatu, i kada mi je čika Obren Pjevović rekao: „Miroslave, nikad nemoj da zaboraviš odakle i kako je počelo. Uvek da si na zemlji, sinko“. To nikad nisam zaboravio i smatram najvećim uspehom. Ja na sebi ne vidim ožiljke te dugogodišnje popularnosti i šta ona nosi.

Miroslav se potom osvrnuo i na estradnu scenu danas, te otkrio da li vidi nekog ko će moći, nekada u budućnosti, da se nađe na sceni kada se budu izvodile njegove pesme.

ATAImages/Antonio Ahel

Miroslav Ilić

– Siguran sam da hoće. Možda zvuči prepotentno, ali sam siguran da će takvo veče jednog dana biti organizovano. A što se tiče estrade, da vam kažem, davno je u ovoj zemlji počelo da se priča o tržišnoj ekonomiji, a ja sam se smejao. Ali ovaj zanat je uvek funkcionisao po tom principu – šta traži tržište. Ja nemam problem sa tim, ali imam problem sa tim što je taj naš tradicionalni zvuk skrajnut, voleo bih da postoji neki balans. I to nije samo kod nas – rekao je pevač, pa nastavio:

– Svašta se danas kod nas podvodi pod folk, jer to se više prodaje. Ako ima ko da ih sluša, može, to je tržište. Ima puno sjajnih pevača, koji vladaju trenutno – Aca Lukas, Aco Pejović, Saša Matić, Aleksandra Prijović. Ona je, mogu reći, vrlo talentovana devojka i ja bih voleo da je vidim u budućnosti da malkice ode ka tradicionalnijem. Ima čime, baš je talentovana. 

Kako je Miroslav proveo leto, ali i da li i posle toliko godina neke stvari koje pročita o sebi mogu da ga povrede, pogledajte u videu ispod.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama




24sedam

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE