Radio BalkanFox

Svirao je sa najvećim svetskim muzičkim zvezdama, sada dolazi u Novi Sad

Dobitnik Gremija i legenda džeza Džejson Majls održaće koncert 16. septembra u novosadskom Distriktu

Džejson Majls, legendarni džez muzičar, sarađivao je sa Majlsom Dejvisom, Stingom, Majklom Džeksonom, Dajanom Ros, Vitni Hjuston, Luterom Vandrosom i mnogim drugima – sada dolazi u Novi Sad na Kaleidoskop kulture.

U okviru nedelje izvođačke umetnosti, sa Electrict kvartetom nastupiće 16. septembra u Distriktu od 20:30, a ulaz je slobodan.

Majlsova karijera je impresivna i njegov muzički put je apsolutno zvezdani – klavijaturista koji je pratio sve tehnološke napretke u muzici i zbog toga je bio prvi izbor svim najvećim zvezdama kada su želeli da naprave iskorak u svojoj muzici. A bio ih je impresivan broj! Zato mnogi smatraju da je upravo on u velikoj meri doprineo oblikovanju savremenog džeza i obogatio ga dodatno.

Džez legendi pridružila se uzbudljiva postava koju čine gitarista Dejvid Gilmor (Vejn Šorter, Kristijan Mekbrajd, Dejv Daglas), basista Redži Vašington (Stiv Kolman, Branford Marsalis, Oliver Lejk) i Patrik Dorsan (Ida Nilsen, Džef Li Džonson, Zap Mama) na bubnjevima, a u ovom sastavu Majls zaista donosi svoje njujorške korene u budućnost sa svežim, fanki zvukom koji je nov, ali neosporno njegov.


Original magazin

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE