Radio BalkanFox

Ešton Kučer podneo ostavku na mestu predsednika Thorna

Ešton Kučer je podneo ostavku na mesto predsednika odbora Thorna, organizacije za borbu protiv seksualnog zlostavljanja dece

Ešton Kučer i njegova supruga Mila Kunis su se našli na meti negativnih komentara u proteklom periodu, nakon što su uputili pisma podrške Deniju Mastersonu, koji je osuđen za silovanje dveju žena. 

Pomenutu organizaciju je Kučer osnovao još 2009. godine sa tadašnjom suprugom Demi Mur, a kako piše Time, i Mila Kunis se povlači iz organizacije, iako je i dosada bila samo posmatrač.

– Žrtve seksualnog zlostavljanja bile su ućutkivane kroz istoriju, a izjava o karakteru Denija Mastersona koju sam predao još je jedan bolan primer propitivanja iskustava žrtava koje su bile dovoljno hrabre da podele svoja iskustva. Nakon što smo moja supruga i ja proveli nekoliko dana promišljajući i razgovarajući s preživelima, te sa zaposlenima i vođstvom u ‘Thornu’, odlučio sam da je odgovorna stvar podneti ostavku na mesto predsednika uprave, efektivno odmah – napisao je Kučer u pismu kojim je podneo ostavku. 

– Ne mogu da dozvolim da moja greška u prosuđivanju odvrati pažnju od naših napora i dece kojoj služimo – dodao je. 

 

 

Glumac se uz to izvinio žrtvama seksualnog napada. 

– Misija uvek mora biti prioritet i želim od srca da se izvinim svim žrtvama seksualnog nasilja i svima u ‘Thornu’ koje sam povredio onim što sam učinio… Ostajem ponosan na ono što smo postigli u protekloj deceniji i nastaviću da podržavam ‘Thornov’ rad. Hvala vam na vašem neumornom zagovaranju i predanosti ovom cilju – stoji još u pismu. 

Inače, Mastersona čeka minimalno 30 godina zatvora, a ovaj slavni par se nadao da će pismima koje su poslali sudu, uspeti da utiče da mu se kazna ipak malo smanji.


K1info

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE