Radio BalkanFox

Ashton Kutcher i Mila Kunis su napustili udrugu za borbu protiv seksualnog zlostavljanja djece

Glumac Ashton Kutcher (45) dao je ostavku na mjestu predsjednika Thorna, organizacije za borbu protiv seksualnog zlostavljanja djece.

Ova odluka naslijedila je nakon skandala usred kojeg se Ashton našao, nakon što se saznalo da je slao pisma kolegi Dannyju Mastersonu, koji je optužen za silovanje dviju žena. Glumica Mila Kunis (40), njegova supruga, također je sudjelovala u slanju pisama. U udruzi je bila promatrač u odboru, a ona se također odlučila povući, kako piše Time.

2018 Breakthrough Prize Ceremony - VIP Arrivals

Foto: RALL

– Žrtve seksualnog zlostavljanja bile su ušutkavane kroz povijest, a izjava o karakteru Dannyja Mastersona koju sam predao još je jedan bolan primjer propitkivanja iskustava žrtava koje su bile dovoljno hrabre da podijele svoja iskustva. Nakon što smo moja supruga i ja proveli nekoliko dana promišljajući i razgovarajući s preživjelima te sa zaposlenicima i vodstvom u Thornu, odlučio sam da je odgovorna stvar podnijeti ostavku na mjesto predsjednika uprave, efektivno odmah – napisao je u pismu ostavke. Dodao je i kako ne može dopustiti da njegova greška odvrati pažnju od napora organizacije i od djece kojoj služe. Također, ispričao se i žrtvama seksualnog napada.

– Misija uvijek mora biti prioritet i želim se od srca ispričati svim žrtvama seksualnog nasilja i svima u Thornu koje sam povrijedio onim što sam učinio… Ostajem ponosan na ono što smo postigli u proteklom desetljeću i nastavit ću podržavati Thornov rad. Hvala vam na vašem neumornom zagovaranju i predanosti ovom cilju – napisao je.

Kutcher je ovu organizaciju osnovao 2009. godine s bivšom suprugom Demi Moore.

Urban Zen Stephan Weiss Apple Awards - New Year

Foto: Mehdi Taamallah/Press Association/PIXSELL

Podsjetimo, Ashton i Mila slali su pisma podrške Mastersonu kako bi utjecali na smanjenje kazne. Danny je osuđen na minimalno 30 godina zatvora.


24sata

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE