Radio BalkanFox

POZNATA GLUMICA PREMINULA U SNU: Beživotno telo u stanu pronašli članovi porodice – tragičan gubitak

Foto: Srbija Danas

Najbliži se oprostili emotivnim rečima!

Druga supruga pokojnog multimilionera Rega Grandija, Džoj Čejmbers Grandipreminula je u snu u svojoj kući u Kvinslendu u nedelju ujutro, saopštila je njena porodica.

Članovi porodice su napisali srceparajuće saopštenje, u kom su se oprostili od Džoj: 

– Džoj je preminula u snu rano jutros okružena voljenima. Džoj će ostati upamćena kao nagrađivana glumica „Logie“, autorka bestselera, pesnikinja, filantrop i izuzetna poslovna žena koja je zajedno sa suprugom radila na izgradnji jedne od najvećih nezavisnih produkcijskih kompanija na svetu.

Džoj je rođena kao Kerolin Džoj Čejmbers u Kvinslendu 1947. godine. Poznata je po ulogama u sapunicama – kao Rita u „Nemirnim godinama“, Dr Robin Porter u „Mladim doktorima“ i Rozmeri Danijels u „Susedima“. Osvojila je nagradu „Logie“ za najbolju žensku ličnost 1969. i 1970. nakon što je glumila u sapunicama svog muža.

Džoj Čejmbers Grandi

Foto: Youtube Printscreen/BunyipBlue1

Džoj je takođe bila poslovna žena, pesnikinja, filantrop i kolekcionar lepih umetnosti i objavila je nekoliko istorijskih romana tokom svog života. Njena poslednja knjiga, "The Soldier's Choice", objavljena je 2014.

Upoznala je svog muža, TV izvršnog direktora, Rega Grandija na audiciji 60-ih godina kada je ona imala samo 18 godina, dok je on bio u 40-im. Tada je bio oženjen Patrišom Pauel i sa njom je imao ćerku Kim.

Džoj Čejmbers Grandi

Foto: Youtube Printscreen/BunyipBlue1

Džoj i Reg su se venčali 1971. nakon njegovog razvoda od prve žene i ostali su zajedno do njegove smrti u 92. godini u maju 2016. godine. Reg je izgradio TV carstvo zajedno sa svojom ženom i stajao iza poznatih sapunica kao što su "Sons and Daughters", "The Ioung Doctors", "The Restless Iears", "Sale of the Centuri" i "Neighbours".

U ranim godinama njihovog braka, Džoj je pisala scenarije za nekoliko Regovih emisija i radila sa njim kao asistent produkcije.




Srbija Danas

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE