Radio BalkanFox

Gde žive princ Vilijam i Kejt Midlton? Kako izgleda njihova kuća?

Zidovi zdanja kojim su princ i princeza od Velsa zamenili Kensingtonsku palatu čuva mnoge tajne, a fotografije unutrašnjosti ove kuće nikada nisu objavljene javno

Kejt Midlton i princ Vilijam sa decom Džordžom, Luijem i Šarlot
Kejt Midlton i princ Vilijam sa decom Džordžom, Luijem i Šarlotfoto: Jonathan Brady/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Princ Vilijam i njegova supruga Kejt Midlton od venčanja su stanovali u Kensingtonskoj palati, dok su povremeno, posebno tokom pandemije virusa korona, boravili na svom imanju u Norfolku Anmer hol.


Par je s decom stanovao u Londonu, ali su koristili svaku priliku da odu u prirodu i na nešto svežiji vazduh, a potom su se preselili u okruženje koje im svakako više prija.


Nakon što su, po smrti kraljice Elizabete II postali princ i princeza od Velsa, popularni Vilijam i Kejt su iz Kensingtonske palate prešli u Vindzor, pa je njihov novi dom okružen božanstvenom prirodom i zelenilom.

 

Nova rezidencija ovog kraljevskog para je Adelejd kotidž, šarmantna i stara građevina u blizini Kapele Svetog Đorđa i oko 40 kilometara od centra Londona.

 

Adelejd kotidž, kuća princa Vilijama i Kejt Midlton
Adelejd kotidž, kuća princa Vilijama i Kejt Midltonfoto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

 

Adelejd kotidž je kuća prvobitno izgrađena za kraljicu Adelaidu, suprugu kralja Vilijama IV 1831. godine. Za to je, prema podacima dostupnim u Kraljevskoj kolekciji, najveće umetničke kolekcije na svetu, korišćen materijal iz vindzorske kuće Royal Lodge.


Zdanje je bilo dom mnogim istaknutim ličnostima u britanskoj istoriji, a kraljica Viktorija preferirala je da je koristi kao kuću za doručak ili čaj. Jedan od poznatih ukućana Adelejd kotidža bio je i Piter Taunsend, najpoznatiji po aferi s princezom Margaret.


Ovo zemljište je veoma prostrano i ima Adelejd kotidž kao centralni deo, a tu je i Adelejd lodž, kuća od crvene cigle, s visokim dimnjacima i nagnutim prozorima na drugom spratu koji joj daju šarm starinske kuće na selu.

 


Poslednji put je kuća princa Vilijama i Kejt Midlton renovirana 2015. godine, kada porodica odlučila da zadrži trem iz 19. veka, a tu su i božanstvene i pažljivo negovane bašte stare oko 200 godina.


Adelejt kotidž nikada nije fotografisana iznutra, ali je poznato da ima četiri spavaće sobe, dve kabine, kraljičinu sobu za odmor i nameštaj iz nekadašnje kraljevske lože.

 

Kako su mediji pisali, kraljevska porodica plaća stanarinu za svoje stanovanje u ovoj kući, a Daily Mail je jednom objavio da je kraljica najpre ponudila Adelejd kotidž princu Hariju i Megan Markl.

 

 

  • Kuća princa Vilijama i Kejt Midlton – dom kraljevskog skandala

 

Iako je velelepna, misteriozna kuća dugo je bila pomalo zaboravljena u britanskoj javnosti, sve dok tokom četrdesetih i pedesetih nije počela da se pominje u medijima jer su u njoj stanovali Piter i Rouzmeri Taunsend.


Nekadašnji vazduhoplovac i pilot RAF-a tih dana je bio angažovan kao lična pratnja mlade princeze Margaret, koja je od prvog pogleda i svoje 13. godine bila zaljubljena u njega.

 

Nakon nekog vremena je sestra kraljice Elizabete II stupila u vezu sa 15 godina starijim i oženjenim muškarcem, a razotkriveni su 1953. godine, kada su tokom kraljičinog krunisanja mnogi primetili kako je Margaret ležerno skinula trunčicu s njegovog sakoa.

 

Piter Taunsend i princeza Margaret
Piter Taunsend i princeza Margaretfoto: DPA / AFP / Profimedia

Navodno su Margaret i Elizabeta pre otkrivanja afere često išle na čaj u Adelejd kotidž kod Taunsendovih i družile se s njihovom decom.

 

Obično je kraljica uživala u razgovoru s Rouzmeri, dok se Margaret igrala s dečacima, a njen budući ljubavnik sedeo je na tremu i posmatrao ih, pisalo se. Nije poznato kada je tačno počela njihova afera, a Taunsend je živeo u Adelejd kotidžu do 1952. godine, kada se razveo od supruge. 

 

Poznato je da je Margaret sestra zabranila da se uda za njega jer je on bio razveden i bivša žena mu je bila živa, te je princeza bila prinuđena da se rastane od njega i izdva zvanično saopštenje 1955. godine da se neće udati za čoveka kog je volela.

 

BONUS VIDEO

Kako je Kejt Midlton pokušala da smiri princa Luija na krunisanju

 




Glossy

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE