Radio BalkanFox

U BDP Orvelova 1984 bez poklona glumaca

Pozorišna sezona počela je proteklog vikenda uzbudljivo, premijerama predstava „1984“ Džordža Orvela i „Bolest mladosti“ Ferdinanda Bruknera u Beogradskom i Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

predstava 1984, Pavle Pekić
foto: Fabian Stranski

Špansko-nemačka rediteljka Alija Luka postavila je na scenu Crvenog krsta čuveni roman iz davne 1949. godine koji predstavlja distopijsko društvo u daljoj budućnosti. U tom mračnom totalitarnom režimu, i baš u godini 1984, ne postoje više države ni narodi. Svet je podeljen na tri velesile i superdržave – Okeaniju, Istaziju i Evroaziju. Junak Vinston, protagonista, u godini 1984. živi jednolično, kao službenik iz Londona, i uviđa ubrzo da nešto nije u redu, te mu se čini da je izgleda poslednji razuman čovek na svetu. Ili ih možda ima još? Da li su svima ostalima isprani mozgovi?

Branka Katić
foto: Dragana Udovičić

U predstavi igraju Ljubinka Klarić, Nataša Marković, Paulina Manov, Nada Macanković, Pavle Pekić, Ljubomir Bulajić, Miki Damjanović, Ivan Zablaćanski, Stefan Radonjić, Ammar Ćorović, a specijalni gost je Branka Katić, koja je samo pojavljuje u videu na kraju komada. Branka igra nekom Velikog brata. Gošća iz inostranstva odlučila se da na kraju ovog izvođenja ne bude poklona glumaca.

Kurir.rs

Bonus video:

03:40

LJUBINKA KLARIĆ U BDP SPREMA NOVU ULOGU: Obožavam mlade glumce, i Tanja Bošković je bila divna prema meni (KURIR TELEVIZIJA)

Kurir




Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE