Radio BalkanFox

Igor Tomašević je poginuo u Kremnima: Preticali kolonu, pa podletjeli pod kamion

U strašnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 8 sati na magistralnom putu Užice – Mokra Gora, u Šargan Vitasi u Kremnima, stradao je Igor Tomašević (28) iz Užica, a tri osobe su povrijeđene i prevežene u užičku bolnicu.

U ovoj saobraćajnoj nesreći učestvovali su kamion bosanskih tablica i putnički automobil užičkih tablica.

Prema prvim podacima iz istrage do nesreće je došlo kada je putnički automobil u kome je bilo njih četvoro, kao snimateljska ekipa u svadbenoj koloni, najvjerovatnije preticao kolonu i u jednom momentu se podletio pod kamion koji je dolazio iz suprotnog smjera.

Svadbena kolona se kretala iz pravca Užica ka Mokroj Gori.

Usljed strahovitog udara kamion se zapalio. Na lice mjesta je došlo pet vatrogasnih vozila sa oko 10 vatrogasaca. Požar je ubrzo lokalizovan i ugašen, pa su se na mjestu nesreće mogli vidjeti ostaci kamiona i rasuto staklo po putu. I dvoje vozila hitne pomoći su izašli na mjesto nesreće gdje su povrijeđenima ukazali pomoć i, na žalost, mogli su samo da konstatuju Igorovu smrt, koji je najvjerovatnije upravljao vozilom.

Vozač kamiona je nepovrijeđen, dok su tri muške osobe, dvije mlađe i jedna starija, u užičkoj bolnici u stabilnom stanju i nalaze se na opservaciji hirurškog odjeljenja.

Saobraćaj na ovoj dionici puta je bio u prekidu skoro tri sata.


Izvor: Informer


Senzacija

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE