Radio BalkanFox

Večera za 5, Jelena dobila visoke ocjene, no jednog gosta mučio je desert: ‘Vodio je bitku s tom štruklom!’

Jelena se bavi poljoprivredom, a u ‘Večeru za 5′ se prijavila kako bi promovirala tradicionalnu kuhinju i običaje. Za svoja jela je dobila 39 bodova.

– Bio sam zadivljen okusima, a najviše energijom gospođe Jelene. Posjeduje energiju šest do osam prosječnih osoba – poručio je Jerko. Desetku su udijelili i Božena te Stela, a devetku je Jeleni dao Božidar.

– Što se tiče jela, sve je bilo fino i super, samo mi je malo mjesta bilo – objasnio je svoju ocjenu Božo.

Kako bilo, Jelena je na popis namirnica uvrstila jaja, luk, racu, brašno, zelenu salatu, kravlji sir i vrhnje. Pripravu večere poljoprivrednica je započela radom na glavom jelu.

Foto: RTL

Domaća patka s mlincima prava je poslastica varaždinskog kraja. Domaća zagorska večerja prvo je čega se prihvatila Jelena. Nakon glavnog jela, Jelena se prihvatila deserta – zagorskih štrukli kojima je dala naziv Težački desert.

Foto: RTL

Šumske radosti posljednje su čega se ekipa prihvatila – predjelo koje je sačinjavalo vrganje i mladi luk. Ekipa je hvalila jela pa su pohitali u veseli kombi u kojem su se i upoznali.

Domaćica je kandidate ugostila na tradicionalan način, uz bogatu ponudu aperitiva i hrane prije same večere.

– Domaćica je na dočeku bila slobodna i opuštena – pohvalila je Jelenu Božena, a složila se i Stela.

Foto: RTL

– Cijenim to što želi održati nekakvu tradiciju – dodala je Stela. Počastila je ekipu Jelena domaćom šljivom, orahovac i liker od mušmula. Usto, na aperitivu je domaćica predstavila i svoje iznenađenje – kočijašicu i kočijaša s konjima.

– Bilo je to spektakularno – oduševio se Jerko. Ekipa se, naime, prije večere provozala kočijom.

– Bilo je to prekrasno iznenađenje, nisam se nikad vozila u kočiji – pohvalila je Stela Jelenino iznenađenje.

Foto: RTL

Nakon silnog oduševljenja vožnjom kočijom, domaćica je ekipu povela za stol – na blagovanje, gdje su ih dočekale Šumske radosti. Vrganji s domaćim jajima svidjeli su se ekipi, no nedostajalo im je dekoracije predjela.

– Mrvicu soli mi je falilo, a ostalo je bilo ok – izjavila je o predjelo Božena.

– Ja bih gljive bolje usitnila, no to su moje osobne preference – zaključila je Stela.

Foto: RTL

Uslijedilo je glavno jelo – Domaća zagorska večerja. Patka i kokot s mlincima stigli su ekipi na stol. Prije večere, Jelena je povela molitvu.

– Vratilo me u davna vremena, kada sam imala baku – prisjetila se Božena.

– Bilo je bogato izgledom, baš je bilo lijepo – komentirala je, pak, Stela izgled glavnog jela. Okusom, patka i mlinci svidjeli su se ekipi.

Foto: RTL

. Bilo je dobro, možda patka malo manje s obzirom na to da je nisam nikad kušala, to je meso koje ne jedem toliko često. Patka mi je bila u redu – komentirala je Stela.

Patka je oduševila Boženu, a u konačnici je ekipi stigao i Težački desert.

Težački štrukli bili su pravi klasik na tanjuru, no nije taj klasik prošao bez muke, posebno za jednog kandidata.

– Jerko se najviše namučio, vodio je bitku s tom štruklom, mislila sam da će trajati cijelu noć – komentirala je Stela Jerkovu borbu s desertom.

Foto: RTL

– Meni je falio nož pa mi ga je Božo posudio. Bez njegove pomoći teško bi pojela desert – dodala je. Dok je ekipa dovršavala desert, Jelena je gostima udijelila i prigodne poklone.

– Pokloni su bili jako lijepi i zahvalni, ja ću to jako čuvati – poručio je Božidar. I ostatak ekipe pohvalio je knjige i ostale prigodne darove koje je Jelena ekipi poklonila. U konačnici je svojom večerom bila zadovoljna, a čini se da su sretni bili i gosti, koji su Jeleni udijelili 39 bodova.

Foto: RTL

POGLEDAJTE PO ČEMU JE TO MOSTAR POSEBAN:


24sata

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE