Radio BalkanFox

Kanyea Westa otptužuje bivši radnik: Udovoljavao mu opasne zahtjeve, spavao je na podu…

Bivši zaposlenik američkog repera Kanye Westa (45), Tony Saxon, podigao je tužbu protiv njega, tvrdeći da mu West duguje milijun dolara za neisplaćene plaće i izgubljene zarade.

Saxon je rekao da je kao voditelj projekata, zaštitar i ‘čuvar kuće’, bio prisiljen raditi u opasnim uvjetima te kako je spavao na podu nekretnine koju je reper obnavljao, prenosi Sky News

FILE PHOTO: 92nd Academy Awards - Vanity Fair - Beverly Hills

Foto: Danny Moloshok

Reper, koji je nedavno promijenio ime u ‘Ye’, naredio je Saxonu da ukloni struju i prozore iz kuće, a prema tužbi koju je on kasnije podnio na Višem sudu u Los Angelesu, nezakonito ga je optpustio jer je odbio udovoljiti reperovim ‘opasnim’ zahtjevima.

– Htio je da to bude kao sklonište. Rekao mi je: ‘Ovo će biti moj bunker, moje mjesto gdje ću otići s mreže i sakriti se’ – ispričao je bivši radnik.

Navodno je kupio kuću za više od 55 milijuna dolara, a zatim započeo opsežno preuređenje. Saxon je prema ugovoru, uz voditelja projekta, radio i kao čuvar na puno radno vrijeme, a dužnosti su uključivale nadziranje zadataka povezanih s gradnjom, uključujući čišćenje, rušenje, zapošljavanje izvođača i koordinaciju radnika.

Zbog radova je morao spavati u ‘improviziranim uvjetima, na slobodnim mjestima na tlu,  koristeći svoj kaput kao improviziranu posteljinu’. Kako je rekao, uvjeti su se nastavili unatoč konstantim pritužbama, a radnici su rušili dijelove kuće bez sigurnosne opreme. 

Kanye West seen in good spirits while shopping SUPREME and showing off his hummer with wife Bianca and friend

Foto: Profimedia/Pool

– Rekao mi je, ako me ne poslušaš, ti si mi neprijatelj. Ti si Clinton, Kardashianka i ja ti više neću biti prijatelj. On nikome ne plaća, natjera ljude da obave sav taj posao i odbace sve zbog njega, a onda se predomisli ili zaboravi. Tu je i stalna promjena, pitaš se koja će njegova verzija biti na drugoj strani slušalice, fini pastor ili ludi diktator – rekao je Saxon. 

Naveo je i da mu je obećana isplata od 20 tisuća dolara tjedno, ali otprilike mjesec dana kasnije primio je samo jednu isplatu, uz 100 tisuća dolara za troškove izgradnje. 

– Nijedan zaposlenik ne bi trebao trpjeti zbog ovakvih radnih uvjeta, Ye nije pokazao brigu i samo je želio da se posao obavi, unatoč opasnim i nesigurnim, da ne spominjemo nezakonitim, radnjama na koje je pokušavao prisiliti tužitelja – rekao je njegov odvjetnik. 

Uz neke radnije nerješene tužbe, nedavno je reper jednu ‘pokupio’ i u Italiji, zbog nepoštivanja pristojnog ponašanja u javnosti. 

FILE PHOTO: Rapper Kanye West attends a meeting with U.S. President Trump at the White House in Washington

Foto: KEVIN LAMARQUE


24sata

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE