Radio BalkanFox

Preukusno jelo za samo 300 dinara, ne zna se da li je boljeg izgleda ili ukusa!


Odličan predlog za jelo koje će upotpuniti svaku trepzu – rolat od tikvica. Osnova je kora koja se sprema od dve tikvice, a namaz je individualan. Ovde je reč o jednom malo zdravijem receptu, ali ako ste pre ljubitelji kaloričnijih obroka onda napravite svoju kombinaciju ukusa. 

Sastojci:

Dve tikvice

Tri jaja

Polovinu jedne tikvice isecite bez čišćenja kore na tanke kolutove. Ostatak izrendajte i dobro posolite. U činiju razbijte jaja i umutite ručnom mutilicom. Tikvice prvo ocedite rukama, a potom prebacite u smesu od jaja i dodajte kašiku grčkog jogurta. Kada sjedinite dodajte brašno.

U pleh stavite papir za pečenje, nauljite ga i pospite smesu koju ćete ravnomerno rasporediti. Na smesu stavite tikvice koje su isečene na kolutove. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

Tri kašike grčkog jogurta, jedan čen belog luka, svežu mirođiju sjedinite u jednu posudu. Po želji dodajte i biber. Isecite tri veća paradajza na kolutove i jednu svežu papriku na štapiće. Potom i nekoliko listove zelene salate. Koru od tikvica okrenite naopačke. Celu je premažite sosom. Povrće poređajte preko cele kore. Urolajte i potom ponovo rolajte uz pomoć papira. Tako ostavite u frižideru oko jedan sat.




Republika

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE