Radio BalkanFox

Neobični trikovi da se oslobodite štucavice! Zatvorite uši, isplazite jezik

Kašičica šećera ili meda uspešna je u 95 odsto slučajeva, a pomoći će i golicanje.

Verovatno ne postoji osoba koja nije doživela „napad“ iznenadnog štucanja. Iako nije opasno po zdravlje, kada se nalazite u društvu ili na nekom važnom sastanku, može biti veoma neprijatno. Stres i uzbuđenje su česti razlozi štucanja, a ono se manifestuje grčenjem dijafragme.

Najbrži način da zaustavite štucanje jeste da polako, gutljaj po gutljaj, ispijate vodu ili da na nekoliko sekundi zadržite dah. Tome dodajte i još nekoliko trikova.

Foto: Freepik.com

Kašičicu šećera ili meda je efikasna u 95 odsto slučajeva

Šećer ili med

Pojedite kašičicu šećera ili meda. Kažu da je ovo efikasan metod u 95 odsto slučajeva.

Jogurt i so

Nekim ljudima je pomogla kombinacija jogurta i soli. Dve kašičice soli pomešajte s pola šoljice jogurta i polako popijte.

Golicanje 

Golicanje mekog nepca štapićem za uši takođe može da pomogne, a i golicanje po drugim delovima tela može da „odvuče“ pažnju i zaustavi štucanje.

Foto: Shutterstock

Na 20 ili 30 sekundi stavite prste u uši da biste blokirali zvuke

Blokada zvuka

Na 20 ili 30 sekundi stavite prste u uši da biste blokirali zvuke. Pomoći će ako zatvorenih ušiju polako pijete vodu na slamčicu. 

Jezik napolje

Isplazite jezik i dišite polako. Ovu vežbu koriste pevači i glumci jer stimuliše otvor između glasnih žica. Problem tako možete rešiti vrlo brzo. 

Ako potraje

Ukoliko vaše štucanje traje duže od tri sata i ne pomaže nijedna od ovih tehnika, potražite pomoć lekara. 

 

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Na kanalima Yettel Hipernet TV na poziciji 89; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs


Obratite pažnju na usne! Ranice mogu ukazivati na ove 4 opasne bolesti

Zdravlje

Iako su ranice na usnama često samo znak oslabljenog imuniteta, mogu biti i signal upale pluća.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE