Radio BalkanFox

Koja poznata umetnica je ćerka Mikija Manojlovića?

Dok joj se veliki deo porodice bavio ili bavi glumom, ćerka slavnog Predraga Mikija Manojlovića, odabrala je drugi put uprkos uspešnom izletu u ovaj posao, ali je i dalje u bliskoj oblasti

Predrag Miki Manojlović je otac dvoje dece
Predrag Miki Manojlović je otac dvoje decefoto: Miloš Tešić / ATAImages

Privatni život žive legende srpskog i jugoslovenskog glumišta Predraga Mikija Manojlovića nije izložen očima javnosti jer slavni glumac bira da se ne eskponira previše, ali su javnosti poznati neki detalji o njegovoj porodici i brakovima.

 

Glumac Miki Manojlović već godinama je u skladnom braku s Tamarom Vučković, poznatom glumicom i direktorkom Jugoslovenskog dramskog pozorišta.


Par ima sina Ivana, a čuveni umetnik ima i starije dete – ćerku Čarnu, koju je dobio u prvom braku, s koncert-majstorom Narodnog pozorišta Iskrom Uzelac.

 

Budući da je odrasla u umetničkoj porodici, nije ni čudo što je Čarna Manojlović odabrala rad na filmu, a kao dete je igrala u čuvenom ostvarenju „Tango argentino“ (1992) režisera Gordana Paskaljevića, po scenariju Gordana Mihića.

 


Ćerka Mikija Manojlovića igrala je devojčicu Selenu, ali se ipak nije zadržala u svetu glume, već je rešila da postane rediteljka.

 

 

Ona je i docentkinja filmske režije na Akademiji umetnosti u Beogradu, a uz to je i majka dvojice dečaka.

Čarna Manojlović je do sada postigla mnogo uspeha, a njen rad prikazivan je na brojnim ilmskim festivalima i platformama poput East Silver Jihlava, Zagreb film festivalu, ZagrebDox-u, u Motovunu, na Festivalu srpskog filma u Parizu, Festivalu srpskog filma u Čikagu, Kustendorfu, Festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma u Beogradu, festivalu Beldocs, PitchWise festivalu u Sarajevu, BeFem-u, FemixFest-u.

 

Čarna Manojlović je istaknuta rediteljka
Čarna Manojlović je istaknuta rediteljkafoto: Youtube Printscreen

Inače, uz to što su joj otac i maćeha glumci, Čarnina baka je Zorka Doknić Manojlović, čuvena glumica koju mlađa publika najbolje zna po ulozi u filmu „Rane“.

 

BONUS VIDEO

Miki Manojlović na komemoraciji nakon smrti Mire Furlan

 




Glossy

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE