Radio BalkanFox

Goveđi gulaš kao idelno rešenje za obrok na kašiku 

Goveđi gulaš kao idelno rešenje za obrok na kašiku

Goveđi gulaš poslužite uz ne previše začinjenu salatu od zeleniša ili grilovano povrće i dobićete zdrav i ukusan obrok za kakav biste u restoranu tradicionalne kuhinje morali da izdvojite pravo malo bogatstvo…

Goveđi gulaš

Guliver Getty Images

SASTOJCI: 

(za četiri osobe)

✤ 1 kg govedine
✤ 50 g svinjske masti
✤ 3 glavice crnog luka
✤ 2 krompira
✤ 2 zrela paradajza
✤ 1 crvena paprika

Pročitajte Predlog za ručak – Ćuftice od tunjevine u marinara sosu

✤ 1 šargarepa
✤ 2 kašike slatke paprike
✤ 1 kašičica ljute paprike
✤ so i mleveni crni biber
✤ 2 l goveđeg bujona
✤ brašno

Goveđi gulaš

Pexels

PRIPREMA: 

1. Očistite meso od masnoće i iseckajte na sitne komadiće veličine 2-3 cm. Začinite, pospite brašnom i ostavite da odstoji.
2. Zagrejte rernu dok ljuštite krompir. Isecite ga na deblje kriške. Podmažite pleh uljem, krompir začinite po želji i ubacite u rernu na 180oC na pola sata.
3. Zagrejte mast u šerpi sa debelim dnom. Kada se istopi, dodajte meso i ostavite da porumeni na jakoj vatri (dovoljno je svega nekoliko minuta), neprestano mešajući. Izvadite meso iz šerpe i odložite ga.

Pročitajte Za današnji ručak predlažemo vam tanjir zdravlja – Piletina u sosu od paradajza sa integralnim pirinčem (recept)

4. U istoj šerpi, koristeći istu mast, na umerenoj vatri izdinstajte sitno iseckan crni luk. Dodajte oljušten paradajz isečen na kockice, kao i goveđi bujon.
5. Pošto se smesa zagreje, dodajte meso (zajedno sa sokovima koje je pustilo dok je stajalo odloženo u posudi).
6. Ubacite slatku i ljutu papriku (prethodno uklonite semenke), kao i oljuštenu šargarepu iseckanu na komadiće. Sačekajte da provri, poklopite i kuvajte dva sata ili dok ne primetite da je meso omekšalo.
7. Poslužite sa krompirićima koje ste ispekli u rerni. Ukoliko pak niste ljubitelj pečenih krompira, uz gulaš možete poslužiti i pire od krompira, uz obaveznu salatu od zeleniša kao prilog.

Savet plus! Ukoliko pri ruci nemate goveđi bujon, možete ga zameniti sa dva litra vode u koju ćete dodati kupljenu supu u kockici (ta varijanta nije tako zdrava kao domaći bujon od kostiju koji se kuva satima, ali svakako može da posluži kad je hitno). Uživaćete u ovakvom gulašu

Najnovije na portalu Marie Claire

AUTOR: SVET

IZVOR: Srećna Žena

FOTO: GETTY images


Svet skandal

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE