Radio BalkanFox

Tamara Dragičević podelila privatne snimke Jagoša Markovića

Jagoš Marković

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Jedan od najcenjenijih režisera, Jagoš Marković, preminuo je iznenada u snu u 58. godini.

Brojne javne ličnosti ova vest je iznenadila, a ujedno i veoma rastužila, njegovi bliski prijatelji ne mogu da sakriju emocije i tugu, a jedna od njih je i glumica Tamara Dragočević.

Ona se oglasila na društvenoj mreži Instagram i tom prilikom podelila emotivne snimke sa njihovog zajedničkog letovanja, uz emotivan opis.

Život si. Zato smo svi nemi. Tako želim da te čujem i da se smejem do suza. Don Điđi moj hvala ti sto sam kao prijatelj ušetala u tvoj život – napisala je Tamara.

Oglasila se i Vesna Dedić koja nije mogla da sakrije tugu zbog smrti prijatelja.

Ej… Ne ide to tako… Stani… Pa nismo ni Balkanskom snimili u kupeu voza Beograd-Podgorica u kojem smo zajedno, direktno iz DODEST-a, došli u Beograd. Uvek si bio brži i bolji od svih nas i nisam ti zavidela. Bila sam ponosna. Danas sam razočarana, uplakana, ali ponosna što sam te poznavala… Za kraj Ksenija Cicvarić… Pevaćemo je opet zajedno ako uopšte stignem tamo gde si ti otišao, među velikane – napisala je skrhana Vesna na Instagramu.

Podsetimo, Jagoš Marković rođen je u Podgorici 1966. godine i važio je za jednog od najistaknutijih pozorišnih reditelja naše zemlje, kao i čitavog regiona.

Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu (1987), u klasi prof. Borjane Prodanović i Svetozara Rapajića. Diplomu reditelja stekao je u 21. godini života, a počeo je da režira sa 12. godina.

U Narodnom pozorištu u Beogradu, čiji je stalni reditelj od 2008 godine, režirao je najznačajnije naslove svetske i domaće klasike : „Učene žene“, „Hasanaginica“, „Gospođa ministarka“, „Pokondirena tikva“, „Dr“, „Antigona“, „Pepeljuga“ (opera) i „Figarova ženidba“ (opera).

(Telegraf.rs)




Telegraf

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE