Radio BalkanFox

Lepa Brena povodom smrti Jagoša Markovića

Lepa Brena i Jagoš Marković

Foto-kolaž: Antonio Ahel/ATA Images

Jedan od najcenjenijih režisera, Jagoš Marković, preminuo je u 58. godini.

Od uglednog reditelja opraštaju se mnogi, ministarka kulture, brojna pozorišta, a sada se oglasila i muzička legenda Lepa Brena.

Pevačica je veoma poštovala rad poznatog reditelja i istakla da će joj ostati u sećanju kao vedar i kreativan čovek sa dobrom misijom.

Veoma mi je žao zbog njegovog ranog odlaska. Volela sam i poštovala njegov izuzetan i veoma kreativan rediteljski rad. Nadam se da se sada nalazi sa velikanima kao što je i sam bio. Ostaće mi u sećanju kao vedar i kreativan čovek sa dobrom misijom. Počivaj u miru Jagoše – istakla je Brena za „Informer“.

Podsetimo, Jagoš Marković rođen je u Podgorici 1966. godine i važio je za jednog od najistaknutijih pozorišnih reditelja naše zemlje, kao i čitavog regiona.

Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu (1987), u klasi prof. Borjane Prodanović i Svetozara Rapajića. Diplomu reditelja stekao je u 21. godini života, a počeo je da režira sa 12. godina.

U Narodnom pozorištu u Beogradu, čiji je stalni reditelj od 2008 godine, režirao je najznačajnije naslove svetske i domaće klasike : „Učene žene“, „Hasanaginica“, „Gospođa ministarka“, „Pokondirena tikva“, „Dr“, „Antigona“, „Pepeljuga“ (opera) i „Figarova ženidba“ (opera).

(Telegraf.rs)




Telegraf

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE