Radio BalkanFox

Massimova supruga o gubitku: ‘Ubija me ta konačnost da ga nema, da ga ne mogu zagrliti…’

Eni Kondić, supruga preminulog glazbenika Massima Savića, za Gloriju je ispričala kako se nosi s gubitkom te najavila veliki koncert u čast Massimu 14. studenog u Laubi, pod nazivom ‘Za Massima – Mali krug velikih ljudi’. 

– U studenom će biti godina dana od Massimovog velikog i zadnjeg životnog koncerta u Areni Zagreb, a s obzirom na to da je moja praznina toliko teška, velika i muči me, shvatila sam da nešto moram mijenjati u svom životu. Moram barem imitirati svoj život – rekla je Ena te dodala kako je zajedno s Aquarius Recordsom, odlučila organizirati koncert. 

Zagreb: Massimo Savi? sa suprugom Eni Kondi?

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Nastupit će Nina Badrić, Neno Belan, Matija Cvek, Sergej Ćetković, Ivan Dečak, Dino Jelusić, grupa Meritas i Vanna, a Eni kaže kako im je beskrajno zahvalna jer su pristali bez razmišljanja. 

‘Ništa ne bih mijenjala’ 

O koncertu su počeli razmišljati oko Massimovog rođendana, u lipnju. 

– Sve je potaknuo Aquarius, oni su me ubacili u žrvanj i rekli: „Moraš“. U trenucima dok radim osjećam se najbolje, jer stvarno me podsjeća na moj život – rekla je Eni. 

ARHIVA - Koncert "Tribute to Ivo Robić" u Tvornici kulture, 2007.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Na pitanje kako je bilo živjeti s Massimom, Eni je rekla da joj nikada nije bilo dosadno te da ništa ne bi mijenjala.

– U 33 godine zajedničkog života imali smo jednu bračnu krizu iz koje smo izišli s jednim znanjem više. A to je bilo najgore što nam se može desiti, da ostanemo jedno bez drugoga. Dok smo zajedno, sve ćemo riješiti. Ja sad živim kaznu Božju, ali živim – rekla je. 

Otkrila je kako je nakon njegove smrti izgubila volju za životom, no da oko sebe ima obitelj i prijatelje koji je „maze i paze“. Kći Mirna s dečkom živi u Oslu, a tamo će Eni provesti i Božić. 

Obitelj Massima Savića na posljednjem ispraćaju na Gradskom groblju Zadar

Foto: Sime Zelic/PIXSELL

‘Ubija me konačnost da ga više nema’ 

Massimove fotografije, kaže, ne može gledati, ni slušati glazbu. 

– Dvanaest godina smo imali i boksera, koji je također, nažalost, otišao. Mango je bio obožavan pas. Imam toliko snimaka i filmića, ali me ubija ta konačnost da Massima i Manga više nema, da ih na tom prokletom mobitelu ili kompjutoru gledam, a ne mogu ih dotaknuti i zagrliti – rekla je. 

Foto: Filip Bušić

Eni je ispričala kako je Massimu bolest dijagnosticirana u listopadu prošle godine. U otprilike isto vrijeme, kći Mirna se preselila u Norvešku, a Massimo je pripremao veliki koncert u Areni Zagreb. Ni u jednom trenutku nije pomislio odustati od njega. 

Foto: Igor Soban/Pixsell

Što se tiče koncerta u njegovu čast, Eni je poručila da želi da to bude večer slavlja Massima, njegove glazbe i umjetnosti. 




24sata

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE