Radio BalkanFox

Francuski reper MHD osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva

SLAVNI REPER OSUĐEN NA 12 GODINA ZATVORA ZBOG UBISTVA: Nakon pet godina doneta PRESUDA, imao i SAUČESNIKE

Foto: Poitout Florian/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Francuski reper MHD osuđen je na 12 godina zatvora zbog ubistva mladića u Parizu 2018, kog je udario automobil pre nego što je napadnut i izboden.

Petorica njegovih saučesnika takođe su osuđena na zatvorsku kaznu zbog ubistva, dobivši između 10 i 18 godina zatvora zbog, kako su tužioci rekli, borbe između suparničkih grupa. Trojica preostalih muškaraca oslobođena su optužbi.

Osuđeni, koji su se svi izjasnili da nisu krivi, imaju 10 dana za žalbu, prenosi The Guardian.

MHD
foto: ALAIN JOCARD / AFP / Profimedia

MHD je tokom završne izjave sudu ponovo rekao da je nevin. „Od početka sam tvrdio da sam nevin u ovom slučaju i nastaviću da tvrdim da sam nevin“, rekao je muzičar.

Podsetimo, u noći 5. jula 2018. na 23-godišnjeg Loica K. naleteo je crni Mercedes, a potom ga je desetak ljudi pretuklo i izbolo nožem. MHD, čije je pravo ime Mohamed Sila, negirao je da je bio na licu mesta, ali lokalni stanovnik snimio je incident sa svog prozora i utvrđeno je da Mercedes pripada MHD-u.

Drugi svedoci identifikovali su MHD-a po njegovoj frizuri ili Puma trenerci, brend čiji je tada bio ambasador. Automobil je pronađen napušten i spaljen na parkingu dan nakon ubistva.

MHD je bio pionir afro-trepa, mešavine hip-hopa i afričke tradicije, te je postao slavan nakon što je postao viralna senzacija 2015. godine. 29-godišnjak je optužen za ubistvo i zatvoren u januaru 2019. Pušten je na slobodu nakon godinu i po dana provedenih u pritvoru dok je trajala istraga, a u međuvremenu je izdao i novi album.

Tužilac je za repera tražio kaznu od 18 godina zatvora, za dvojicu optuženih oslobađajuću presudu, a za ostale zatvorske kazne od 13 do 20 godina.

Bivši dostavljač pice MHD nastavio je da posećuje Cite des Chaufourniers, imanje na kom se dogodilo ubistvo, uprkos svojoj slavi. Poznat je kao veliki zaljubljenik u fudbal, a njegova najpoznatija pesma bila je posvećena fudbalskom klubu Pari Sen Žermen. Izazivao je pažnju u inostranstvu svojom muzikom, a među svetskim zvezdama koje su se divile ovom muzičaru bili su Drejk i Madona.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr)

Kurir




Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE