Radio BalkanFox

Nives Celzijus sa sestrom radila ajvar: ‘Volim ga ljutog, jedem ga ‘na žlicu’. To nam je tradicija’

Poziv je bio zbog fotografije s mora, iz prirode. Nives Celzijus (41) naslonjena na drvo u bade kostimu. No fotografija je stara, a nova je ona u kojoj sa sestrom Mateom radi ajvar. More i odmor su iza nje, protekli je vikend od 30 kilograma paprike radila poslasticu.

Objavila je i videu u kojem plešu dok pripremaju poslasticu. 

– Mi to tako od djetinjstva radimo, uz našu majku. Pa i sad smo kod nje, iako je to malo sebično, tako da ne moramo čistiti mi poslije. A radimo ga u ovo doba godine u dva navrata, oba puta po 30 kilograma – rekla nam je veselo Nives.

Bila je u gužvi, puno je posla s ajvarom. Nema neki poseban recept, kaže nam.

– Ma to je tradicionalni, samo što toliko dugo to radimo da već od oka slažemo količine – priča nam Nives pa otkriva:

– Samo smo sad desetak kila napravili bez patlidžana, a ostatak, nekih 20 kilograma, bit će s patlidžanom.

Kaže da obožava ajvar, brzo to nestane, zapravo „zimnica“ u njenom slučaju ne objašnjava doba godine kad ga pojede.

– Jedem ga sa žlicom, sve to brzo ode kod mene. I volim da je ljut, i to dobro ljut.

storyeditor/2023-09-24/IMG_6795.jpeg

Foto: Privatni album

S njom u društvu bila je i sestra Matea, pa i to je dio tradicije, lijepe obiteljske tradicije. Nives je otkrila kako izgledaju ‘dani ajvara’.

– Veselimo se tome jako, skupimo se svi oko ajvara. I onda zapjevamo, plešemo, tračamo… Ma sve i onda usput napravimo ukusan ajvar – kaže nam Nives.

Na fotografijama se jasno vidi kako će Nives uskoro prvi put postati teta. Za otprilike mjesec dana, a moguće da do tada ajvara više neće biti.

– Ne mogu se uopće naviknuti na tu činjenicu. Svi smo sretni i radosni, ali ona je moja mala sestra, ja još na nju pazim. Valjda ću tek kad se rodi do kraja spoznati da sam i teta – sretno nam govori Celzijus.

A fotografija s plaže je prošlost, odmora je ovoga ljeta bilo malo. Tek „tu i tam“ koji vikend, posla je bilo previše. Plus ovaj rezervirani vikend za obiteljski ajvar.

Foto: Privatni album

– Nije bilo baš previše vremena, radila sam puno, iako se to možda nekome i ne čini baš tako. No bilo je tu snimanja za seriju ‘San snova’, pa i za jednu seriju za koju je snimanje bilo u Beogradu – otkrila je Nives.

Sviđa joj se rola koju ima u novoj seriji ‘San snova’.

– Napokon, malo za promjenu, glumim pozitivni lik. Nisam prevarantica i kriminalka, nego jedna neobrazovana, ali žena s kvalitetnom životnom školom. Vrlo je zanimljiv, osebujan i luckasti lik. Malo je nesigurna, vrlo fatalna po muškarce – rekla je Nives i objasnila kako joj je gluma najdraži posao.

– Valjda mi paše što volim biti netko drugi. U privatnom životu mi zna biti dosadno, iako možda ne izgleda tako. 




24sata

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE