Radio BalkanFox

Otrovali ste se od lekova za glavu: Doktor otkriva kako da ublažite migrenu, treba vam samo topla voda


Oni koji nikada nisu iskusili migrenu, imaju sreću da ne znaju šta je signalni pulsirajući bol u prednjoj i bočnoj strani glave, često praćen „aurom“ trepćućih svetala mučnina i povraćanjem. Takav napad može da traje satima ili čak danima, a migrene čak podstiču i druge neprijatne simptome kao što su ukočen vrat i umor.

Pacijenti se najčešće odlučuju za lekove protiv bolova kako bi mogli da funkcionišu, a doktor otkriva metod ublažavanja bolova bez lekova. Dr Kunal Sod, lekar za akutne i hronične bolove, otkrio je da vam treba topla voda, jer držanje stopala u vodi može da pomogne u ublažavanju intenzivnog bola.

„Ako patite od migrenskih glavobolja, postoji trik koji možete da isprobate. On nema nuspojave, a sve što treba da uradite, jeste da noge potpite u toplu vodu“, rekao je. Verovatno se pitate kako obična voda može da pomogne? Doktor je objasnio da proces pomaže u širenju krvnih sudova u vašim stopalima i tako oslobađa krv iz glave. Migrena uzrokuje širenje krvnih sudova koji okružuju mozak, a to je širenje koje može da dovede do pulsiranja u glavi, često koncentrisanog na jednoj strani.

Ipak, kada se krv povuče sa mesta gde se migrene javljaju, to bi moglo da smanji bol koji osećate. „Topla voda će proširiti krvne sudove u stopalima, povlačeći krv iz glave, što će ublažiti pritisak na krvne sudove koji izazivaju migrenu, što će zauzvrat smanjiti bol“, objasnio je doktor.


Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE