Radio BalkanFox

Ekskluziva.ba saznaje: Mersud u Aidu ispucao šest metaka, pokušao ubiti i njenog kolegu pekara, on mu uspio pobjeći

Sinoć nešto poslije 21:00 sati u Zavidovićima je došlo do ubistva i samoubistva. Mersud Halilčević je ušao u pekaru u ulici “Zlatnih ljiljana”, gdje je radila Aida Dendić, iz vatrenog oružja je ubio, a potom život oduzeo i sebi. Kako saznaje Ekskluziva.ba portal, ubica je pokušao ubiti i Aidinog kolegu pekara, ali mu je on uspio pobjeći i za dlaku se spasiti.

Iako su se sinoć na licu mjesta, gdje je bio novinar Ekskluziva.ba portala, a gdje se okupio veliki broj mještana Zavidovića, mogle čuti nezvanične priče kako su njih dvoje bili u vezi, ovu informaciju ne možemo tvrditi sa sigurnošću, budući da još uvijek nismo dobili potvrdu od policijskih organa u kakvom su zaista odnosu bili.

Kako je za Ekskluzivu potvrđeno i žrtva i ubica imaju po jedan brak iza sebe. Oboje su u prethodnim brakovima stekli po dvoje djece. Aida je dugi niz godina radila na mjestu prodavača u pekari, dok se Mersud odnedavno zaposlio kao kuhar u jednom restoranu. Bio je lovac i posjedovao je vatreno oružje. Kako Ekskluziva.ba portal saznaje, Mersud se svojim automobilom dovezao pred pekaru i parkirao na samom ulazu.

Ubicu u zloj namjeri nije preplašila ni policijska patrola koja se nalazila preko puta pekare, a koja inače često stoji na ovom dijelu prometne ceste. Kako se dalo vidjeti sa lica mjesta, do samog ubistva nije došlo u prodajnom dijelu pekare, koji se vidi spolja.

Žrtva je u tom momentu bila u drugoj prostoriji, vjerovatno gdje se sprema hrana, a gdje je ubica ušao i počinio zločin. Kako saznaje Ekskluziva.ba portal Mersud je u Aidu ispalio šest metaka. Kako smo dalje saznali, on je pokušao ubiti i još jednog radnika pekare, koji je bio s Aidom u smjeni, ali na svu sreću nije ga pogodio. Mersud je potom pucao u sebe.

Kada je shvatio da se nekoliko metara od njega čuju zapravo pucnji, policajac koji se nalazio preko puta pekare u službenom vozilu je kako saznaje Ekskluziva.ba portal, odmah otišao u istu, ali je već bilo kasno da se spriječi tragedija. Alarmirao je svoje kolege, a ubrzo su na lice mjesta došle brojne policijske patrole i vozilo Hitne pomoći. Zdravstveni radnici su na licu mjesta konstatovali smrt tragično stradale Aide i ubice Mersuda. Inače, očevidci koji su se nalazili na autopraonici preko puta pekare su za Ekskluzivu ispričali kako se po Mersudovom dolasku nije moglo zaključiti da nosi oružje sa sobom, a i da su sami pucnji zvučali kao petarde, vjerovatno jer je prostorija zavučenija od samog izložbenog prostora.

Ekskluziva.ba


Senzacija

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE