Radio BalkanFox

POSLEDNJI APLAUZ ZA VELIKANA: Održana komemoracija Jagošu Markoviću u Narodnom pozorištu

Foto: E-stock/Nataša Rajaković

Narodno pozorište bilo je premalo da primi sve njegove poštovaoce.

Veliki broj glumaca, reditelja, prijatelja i rodbine preminulog reditelja okupio se pre 11 časova da bi prisustvovali komemoraciji. Povodom komemoracije pojavili su se i upravnici pozorišta kao i mnogobrojne kolege. 

U holu Narodnog pozorišta oni koji su došli da odaju počast proslavljenom reditelju zastaju pored njegove fotografije kako bi mu uputili poslednji pozdrav.

Jagoš Marković

Jagoš Marković

Foto: Youtube/RTS Mira Adanja Polak Ekskluzivno – Zvanični kanal

Među prvima su na komemoraciju stigli Jug Radivojević sa suprugom, Radoslav Zelenović, Anica Dobra, Dušan Kovačević, Dejan Lutkić, Dragan Bejlogrlić sa sinom Aleksejem, Svetlana Bojković sa ćerkom Katarinom Žutić, Vojin Ćetković… Komemoraciji je prisustvovao i princ Filip Karađorđević. 

Anica Dobra

Anica Dobra

Foto: E-stock/Nataša Rajaković

Reditelj će biti sahranjen danas na Novom groblju u Beogradu. Opelo počinje u 14 časova, a sahrana pola sata kasnije u Aleji zaslužnih građana.

Podsećanja radi, Jagoš Marković je rođen u Podgorici 1966. godine, a važio je za jednog od najistaknutijih pozorišnih reditelja naše zemlje, ali i čitavog regiona. Prvu režiju imao je sa svega 12 godina, a na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu diplomirao je kad mu je bila samo 21.

 




Srbija Danas

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE