Radio BalkanFox

Predstavljena monografija o Milanu Gutoviću

Udruženje dramskih umetnika Srbije predstavilo je u Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu monografiju „Milan Gutović„, koji je posthumno dobio Dobričin prsten.

O knjizi su, pored autorke Tatjane Nježić, govorili i njegove kolege i prijatelji Jelisaveta Seka Sablić, Tatjana Mandić Rigonat, Petar Božović, profesor Stanko Crnobrnja, Jug Radivojević i Nebojša Dugalić.

monografija Lane Gutović
foto: ATA images

– Ovo su retki i naporni trudovi da se sačuva ono najbolje što imamo i da ostane trag o ljudima koji su nas toliko zadužili. Znamo da su istinski stvaraoci oni koji donose novi svet i da su veoma retki. Izdavanje ovih monografija i dodela Dobričinog prstena pokušaji su da se ozbiljnije poradi na tragu koji će ostati. Knjiga ima tri dela, a doprinos su dale kolege koje su pričale o Lanetu – rekao je Dugalić.

Stanko Crnobrnja otkrio je da se uvek vodila polemika o tome ko je lepši glumac Milan Gutović ili Petar Božović.

monografija Lane Gutović
foto: ATA images

– Bio sam u Njujorku, ide Božović, on zrači, iz njega šiba energija. Kad sam s Lanetom postavljao dečju obrazovnu emisiju i kad se pojavio u krupnom kadru, svi u studiju su uzdisali. Tako da je to bila mrtva trka – ispričao je Crnobrnja. Petar Božović je počeo da se druži s Lanetom još na Akademiji, a često je morao da zaštiti svog kolegu.

monografija Lane Gutović
foto: ATA images

– Branio sam ga pred kolegama kad su nasrnuli na njega. Napali su ga da je uzimao ogromne pare dok jadni ljudi nisu imali šta da jedu – priznao je Božović. Kolege su ispričale i to da Lane nije hteo da uči tekst koji je višak i besmislen, jer je smatrao da je svaki besmislen..

monografija Lane Gutović
foto: ATA images

– Naše prijateljstvo je bilo dugo, mi smo se družili i radili više od 20 godina. Dešavalo se da je umeo da preskoči neku repliku i da predstava traje samo 40 minuta. Njemu se sve moglo, a talentu se prašta sve. Bio je čaroban i neko ko bi za svoje prijatelje uradio sve – kazao je Jug Radivojević.

(Kurir.rs)

Bonus video:

08:07

Emotivni govori kolega o Lanetu na dodeli Dobričinog prstena

Kurir




Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE