Radio BalkanFox

Misteriozni nestanak princeze lale Salme od Maroka

S obzirom na to da je jedna od njih, žena iz naroda, misteriozna princeza je voljena otkakoje predstavljena javnosti, a protekle četiri godine njeni obožavaoci brinu gde je nestala…

princezu salmu niko nije video godinama
princezu salmu niko nije video godinamafoto: EPA/CHRISTOPHE KARABA

Pripadnice kraljevskih porodica iz raznih krajeva sveta danas su prave medijske zvezde. Pratimo detalje iz njihovih života, one predstavljaju modnu inspiraciju i uzor, a javnost ne može da ih se zasiti.


Međutim, dok su neke od njih,poput Kejt Midlton ili princeze Viktorije od Švedske, svakodnevno zastupljene u medijima, ima i onih koje viđamo retko, a tu je i jedna posebno voljena i misteriozna princeza koja tako dugo nije viđena da su je prozvali „princezom duhova“.


U pitanju je lala Salma, žena koja sve intrigira i koja već godinama nije viđena u javnosti.

 

Princeza Salma rođena je kao Salma Benani u Fezu, kao ćerka univerzitetskog profesora Abdelhamida i njegove supruge Naime, koja je umrla kada je Salma imala samo tri godine.

 

 

Zbog toga je o sestri Merjem i njoj brinula baka Fatma u Rabatu, gde je Salma završila uglednu privatnu školu.


Nakon što je postala inženjerka, nekoliko meseci je radila u kompaniji ONA Group, najvećoj privatnoj firmi u Maroku, koja je, inače, pod upravom kraljevske porodice.

 

lala salma, supruga kralja muhameda VI od Maroka
lala salma, supruga kralja muhameda VI od Marokafoto: EPA/BRITTA PEDERSEN


Kada je imala samo 21 godinu, na jednoj privatnoj zabavi upoznala je 15 godina starijeg kralja Mohameda VI, koji je baš u to vreme stupao na presto. Ubrzo su stupili su vezu i verili se dve godine kasnije, a venčali se već u martu 2002, i to u skladu s tradicijom. Velika proslava organizovana je u Rabatu, u Kraljevskoj palati.

 

Nije poznato mnogo toga o njihovom braku, tek to da su zajedno dobili sina princa Mulaja Hasana i ćerku lalu Hadiju.

 

 

Narod u Maroku ju je obožavao, naročito jer dolazi iz njega samog – „obična“ je žena, iz radničke klase, detinjstvo joj je obeležio bolan gubitak majke, a izuzetno je obrazovana, pa je Marokanci nazivaju „pravom princezom“.

 

U svetu je najpoznatija kao lala Salma, a lalla je njena titula – na berberskim jezicima bukvalno znači „ledi“.

 

  • Misteriozni nestanak lale Salme


Lala Salma ranije se retko pojavljivala u javnosti, obično kako bi izvršavala svoje kraljevske dužnosti i bavila s humanitarnim radom. Osnovala je fondaciju koja nosi njeno ime i bavi se prevencijom i pomoći pri lečenju raka, a učestvovala je i u akcijama za pomoć u lečenju AIDS-a.

 

lala salma je princeza od maroka i supruga kralja muhameda VI
lala salma je princeza od maroka i supruga kralja muhameda VIfoto: EPA/CHRISTOPHE KARABA

Zbližila se s mnogim prvim damama i članicama kraljevskih porodica na brojnim putovanjima,a posebno prisne odnose ima sa španskom kraljicom Leticijom i kraljicom Ranijom od Jordana.

 


Međutim, lala Salma je 2017. iznenada prestala da se pojavljuje u javnosti.

 

Uskoro su počeli da kruže razni tračevi: da njen brak s kraljem nije idiličan, da je kraljevska porodica princezi dala određenu svotu novca da se povuče iz javnosti… Toliko je misteriozna priča o njenom nestanku da se više ni novinari ne usuđuju da pitaju gde je princeza.

 

lala salma iznenada je nestala iz javnosti
lala salma iznenada je nestala iz javnostifoto: EPA-EFE/Federico Anfitti

Ona se potom 2019. jednom prilikom pojavila u Onkološkom centru „Beni Melal“, a to je ujedno poslednji put da je lala Salma viđena bilo gde. Nešto ranije, tokom 2018, objavljeno je da su se kralj Muhamed i ona razveli, ali još uvek nema zvanične potvrde.

 

BONUS VIDEO

Trik Kejt Midlton za fotografisanje

 




Glossy

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE