Radio BalkanFox

Male cake za dobro raspoloženje! Ovako ćete aktivirati hormone sreće – odmah ćete se osećati bolje

Stvari poput šetnje, vežbanja, smeh i još nekoliko drugih će vam odmah popraviti raspoloženje.

Svako ponekad zapadne u neko loše raspoložnje, najčešće praćeno melanholijom i bezvoljnošću. Međutim, kako biste se izvukli iz ovog stanja, postoji nekoliko stvari koje će vam u tome pomoći. 

Kako da brzo aktivirate vaše hormone sreće, otkrila je nuricionistkinja Ivana Mišić:

– Za dobro raspoloženje su zadužena 4 glavna hormona, mada postoji i niz sporednih koji na svoj način utiču na osećanje zadovoljstva, blagostanja i ispunjenosti. Sporedni su: progesteron, estrogen, adrenalin i dr., a kada govorimo o glavnim hormonima sreće onda najčešće mislimo na serotonin, dopamin, oksitocin i endorfin.

Kako da na prirodan način utičete na svoje dobro raspoloženje?

Izađite u šetnju 

Provedite slobodno vreme na otvorenom, na suncu. To je odličan način da povećate nivo endorfina i seratonina.

Vežbajte

Naterajte sebe na bilo koji vid fizičke aktivnosti. Idite u teretanu, na trčanje ili džogiranje, jogu, pilates, šta god da odaberete pored benefita na vaše fizičko zdravlje, benefiti na vaše mentalno zdravlje su ogromni!

Foto: Freepik.com

vežbanje

Smejte se što više

Može vam pomoći u ublažavanju osećaja anksioznosti ili stresa i poboljšanju lošeg raspoloženja, povećanjem nivoa dopamina i endorfina.

Meditirajte

Ako ste upoznati sa meditacijom, možda već znate za njene brojne dobrobiti za zdravlje – od poboljšanja sna, do smanjenja stresa.

Meditacija se povezuje sa povećanom proizvodnjom dopamina. Takođe može da podstakne oslobađanje endorfina.

Dobro se naspavajte

Spavanje od 7 do 9 sati svake noći, može pomoći u obnavljanju ravnoteže hormona u vašem telu, što će vam verovatno pomoći da se osećate bolje.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Na kanalima Yettel Hipernet TV na poziciji 89; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs


Tražili minđušu, pa pronašli nešto neverovatno! Naučnici iznenađeni novim otkrićem - zlatni nalaz veka  (FOTO)

Zanimljivosti

Porodica Asvik u Norveškoj pronašla je metalne artefakte koji datiraju od pre više od hiljadu godina, tražeći izgubljenu zlatnu minđušu u svojoj bašti pomoću detektora metala.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE