"JELA SAM DESET KESICA ČIPSA DNEVNO, A ZBOG TEŽINE NISAM MOGLA DA USTANEM SA SEDIŠTA“: Lepa plavuša smršala je 95 kg, OVO je njen recept za vitku liniju (FOTO)

Foto: Facebook/Printscreen/Hayley Mccrossan

Hejli Mekrosan (38) uspela je ono što je malo kome pošlo za rukom bez odlaska na operaciju smanjenja želuca – smršala je 95 kilograma pošto je loše navike u ishrani zamenila dobrim.

Pre nego što će se odlučiti za dijetu, Hejli je svakog dana jela deset kesica čipsa i pila gazirane napitke, posle čega ju je obuzimao osećaj krivice. Bila je svesna da ima dramatičan višak kilograma, ali nije mogla da izađe iz začaranog kruga prejedanja.

Deceniju ranije lekar joj je uveo steroide. Do tada je imala zdravu težinu, ali se uz lekove previše opustila, pa je počela da dobija na kilaži. Garderobu veličine 40 zamenila je onom u broju 58.

Njen BMI (indeks telesne mase) iznosio je čak 67, a Hejli je imala problem čak i da ustane sa stolice. Ipak, priznaje da nije uspevala da obuzda žudnju za hranom.

Tokom odrastanja nisam imala problema sa težinom. Kad sam napunila 17 godina upoznala sam sadašnjeg supruga Majkla i venčali smo se u oktobru 2010. godine. Ali, mesecima kasnije počela sam da osećam mučninu i bolove u grudima. Posle nebrojenih odlazaka kod lekara opšte prakse i specijalista dijagnostikovan mi je vaskulitis, autoimuno stanje opasno po život koje uzrokuje slab dotok krvi u tkiva organa – priča Hejli.