Radio BalkanFox

Oskar u Indiji za film sniman u Srbiji

OSKAR ZA FILM SNIMAN U SRBIJI: Veliki uspeh u Indiji, a oglasio se i reditelj koji je poslao poruku zahvalnosti BEOGRADU

Foto: Tricolour Productions – Varghese / AFP / Profimedia

Indijski biografski film „Rocketry: The Nambi Effect„, koji je sniman u Srbiji, dobitnik je takozvanog indijskog Oskara, odnosno, najviše nagrade Nacionalne filmske akademije u Indiji.

film
foto: Promo

Snimljen uz podršku Ministarstva kulture a u skladu s politikom podsticaja za investitore koji u Srbiji snimaju audio-vizuelna dela, film je premijerno prikazan na jubilarnom 75. Kanskom festivalu prošle godine.

Reditelj, producent i glavni glumac R. Madhavan zahvalio je timu iz Srbije, bez čije pomoći, kako je istakao, film ne bi bilo moguće snimiti.

Kanski Festival, Film, premijera, Rocketry: The Nambi Effect
foto: Promo

– Tokom izviđanja lokacija, odmah me je opčinila ta magija zaostavštine vaših svetski poznatih i priznatih naučnika, koji su baš na tim lokacijama radili i stvarali. Ta aura autentičnosti je univerzalna poruka koja je pažljivo utkana u film. I to se vidi, publika je to prepoznala. Zahvaljujem Beogradu i Srbiji od srca i radujem se ponovnom dolasku u vašu divnu zemlju, gde se uvek osećam kod kao kuće – rekao je reditelj, a prenosi Ministarstvo kulture.

Rocketry: The Nambi Effect, Branka Petrić
foto: Promo

Film u kom jednu od uloga tumači i srpska glumica Branka Petrić sniman je na lokacijama koje čine monumentalna gradska zdanja i zaštitni simboli Beograda: Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković“, Arhitektonski fakultet, Astronomska opservatorija na Zvezdari, Vojnotehnički institut, Muzej vazduhoplovstva, Institut za fiziku, Osnovna škola „Kralj Petar I“.

Kurir.rs

Kurir




Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE