Radio BalkanFox

Bojan Suđić podelio anegdotu iz kafane

Maestro Bojan Suđić jedno je od najistaknutijih dirigentskih imena u srpskoj muzici sa impozantnom karijerom. Pre više od tri decenije je prvi put nastupio na Bemusu, a jubilarno 55. izdanje predvodiće kao umetnički direktor.

Pored prilike da gradi svetsku karijeru, Suđić je izabrao da ostane u svojoj zemlji i promoviše našu kulturu, te ne čudi ocena domaće stručne kritike koja ga je definisala kao „vodeće dirigentsko ime u srpskoj muzici“.

Bojan Suđić
foto: Cebef

U razgovoru za Kurir osvrnuo se i na svoj talenat za pevanje i otkrio je da je ranije voleo da zapeva u kafani, ali da ga sada u tome sprečava jedna stvar.

– Voleo sam da zapevam u kafani i društvu. Danas je to malo teže, jer odmah seva 17 telefona i nema više privatnosti. Sećam se, jednom u mladosti sam u kafani zapevao.

Nekoliko dana kasnije sam se slučajno sreo s nekim od članova tog benda iz kafane na nekom aerodromu i on me je pozvao da idem da nastupam s njima, što sam doživeo kao kompliment. Imam svoj prag onoga što smatram da jeste ili nije kvalitetno.

Bojan Suđić
foto: Cebef

Mnogo toga od naše narodne i izvorne muzike nas je definisalo i to je ono što negujem, jer mi daje smisao zašto sam ovde, a ne negde druge. Taj odnos koji sam doživeo s našom publikom ne može da se poredi ni sa jednim nastupom u svetu – ispričao je anegdotu Suđić za Kurir.

(Kurir.rs)

Kurir




Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE