Radio BalkanFox

Nežna koža, duža mladost! Ne dozvolite da vam ruke govore o godinama

Bez obzira na to koliko vremena i novca trošimo za kozmetiku da istaknemo lepotu, prikrijemo nedostatke ili godine, ako ne posvećujemo dovoljno pažnje negovanju ruku, upropastićemo utisak već pri rukovanju s nekim.

Na koži ruku sve piše, tvrde stručnjaci, i kakav život vodimo, šta radimo, da li smo odgovorni… Naravno, nega u svim životnim dobima nije ista i nije potrebno koristiti iste preparate. Evo kako bi trebalo da negujete ruke od 20. godine.

Od 20. do 30. godine

Koža je elastična i nežna, ali to ne znači da ne treba da negujete ruke. Mažite ih redovno, i to kremama na bazi maslinovog ulja.


Od 30. do 40. godine

Postepeno koža ruku postaje grublja, pa zato treba da izaberete pravu kremu. Dermatolozi savetuju one na bazi vitamina E i ši putera. Važno je da krema dovoljno hidrira ruke i da podstakne stvaranje kolagena, a samim tim će se usporiti starenje ćelija kože. Osim toga, vašim rukama prija da ih povremeno držite 20-ak minuta u mlakom čaju od kamilice.

Foto: Shutterstock

 

 

Od 40. do 50. godine

U ovom periodu ozbiljno se posvetite rukama. Ako budete vodili računa, još nećete imati problema sa pojavom staračkih fleka. Stručnjaci preporučuju kreme bogate vitaminom C. Među najvažnijim dermatološkim otkrićima upravo je antioksidativna moć vitamina C. Pored toga, ove kreme podstiču proizvodnju kolagena i pigmenta, pa neće biti neprijatnih vidljivih promena na koži.

Za 60 plus

Koža gubi masnoću, postaje suva i veoma osetljiva. Ovo je vreme kada treba da uložite više novca u kremu za ruke. Vašim rukama najviše će prijati one na bazi hijaluronske kiseline.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Na kanalima Yettel Hipernet TV na poziciji 89; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs


Idealne kombinacije začina iz naših krajeva! U mediteranskoj kuhinji omiljeni su origano i lovor

Recepti

U kulinarstvu vlada prava pomama za egzotičnim začinima, pa neke domaćice često samo zato što je nešto popularno posežu za dodacima kojima često iz neznanja upropaste obrok.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE