Radio BalkanFox

Zašto deca Kejt i Vilijama idu i subotom u školu?

Možda najpoznatija deca Velike Britanije jesu deca Kejt i Vilijama, ali oni nemaju baš sve privilegije

kejt midlton i princ vilijam sa svojom decom
kejt midlton i princ vilijam sa svojom decomfoto: Matt Porteous / Avalon / Profimedia

Članovi britanske kraljevske porodice poštuju stroga pravila, nekada čak i nepojmljiva za „obične“ ljude, a od toga nisu izuzeta ni deca.

 

Najpoznatija deca kraljevske porodice definitivno jesu deca Kejt Midlton i princa Vilijama, prinčevi Džordž i Lui i princeza Šarlot, a njihove živote javnost budno prati.

 

Međutim, mnogi poznavaoci i obožavaoci kraljevske porodice začudili su se kada su princ i princeza od Velsa objavili da će sve troje dece pohađati školu Lambruk, koja se nalazi nedaleko od njihovog doma.

 

U pitanju je privatna i prestižna škola, čiji polaznik ne može postati baš svako, ali jedna stavka veoma je specifična baš za ovu školu, i ne tako uobičajena.

 

Naime, učenici ove škole čak šest dana pohađaju nastavu, uključujući i subotu! To nije tako česta pojava, ali Kejt i Vilijam su odlučili da je za njihovu decu to najbolje.

 

kejt midlton i princ vilijam upisali su decu u prestižnu privatnu školu
kejt midlton i princ vilijam upisali su decu u prestižnu privatnu školufoto: EPA / JONATHAN BRADY / POOL

— Tempo je poprilično intenzivan, posebno za one najmlađe, šestogodišnjake i sedmogodišnjake. Za njih je nedelja zaista dugačka — otkrila je Melani Sanderson, glavna urednica vodiča za škole.

 

Osim ovog podatka o šestodnevnoj nastavi, koji ne bi svakome bio idealan za dete, školovanje se definitivno razlikuje od onog u državnim školama.

 

Ova škola svojim učenicima pruža golf terene, bazen, pozorište, sportske terene, ali i studio za umetnost. 

 

džordž, šarlot i lui imaće mnogo prilika za igru i učenje u školi lambruk
džordž, šarlot i lui imaće mnogo prilika za igru i učenje u školi lambrukfoto: EPA-EFE/DAVID CLIFF

— Već svi znamo da članovi kraljevske porodice obožavaju igre na vazduhu, zbog čega je ova škola smeštena daleko od grada idealna za to. Imaju hektare i hektare polja na kojima mogu istraživati i igrati se na svakom odmoru — dodala je stručnjakinja i napomenula kako u Lambruku od malih nogu uče i kako pomoći bližnjem, prikupljaju sredstva za zajednicu, a njihovi nadređeni ulažu puno truda u to kako bi im pokazali u kakvim privilegijama mogu uživati.

 

Bonus video

Kejt Midlton na venčanju nosila dve venčanice

 




Glossy

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE