Radio BalkanFox

Splitski domovinski pokret hoće da zabrani Acu Lukasa

Splitski domovinski pokret žestoko i sramno je udario na Srbiju, a sve preko srpskih pevača koji su, na njihovu nesreću, popularni.

Ovog puta opet je reč o Aci Lukasu, koji je zakazao koncert i premijeru svog filma „Pokidan“ u splitskim Gripama, a argumenti kojima se rukovode su samo puni mržnje. Lukas je tako bio povod kako bi nastavili sa pljuvanjem Srbije i otvorenim govorom mržnje, pa su stigli i do predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali i igrača Partizana. 

– Zar ćemo na Gripama dopustiti koncert čoveka koji je pevao vukovarskom krvniku Miroslavu Radiću? – napisali su na Fejsbuku pa nastavili, a zatim nastavili da seju patološku ostrašćenost u pljuvanju svega što je srpsko.

Printscreen YouTube/Ami G Show

Aca Lukas

 

– Nastavlja se invazija sumnjivih likova s istoka na hrvatsku muzičku scenu. Ovaj put u akciji je ponovno Aca Lukas koji najavljuje premijeru svog autobiografskog filma Pokidan – Trilogija Kafana na Balkanu u dvorani Gripe u Splitu 4. novembra 2023. Nakon projekcije filma predviđen je i koncert ovog srpskog turbofolkera. Koncert i projekcija filma zakazani su ni manje ni više nego na Gripama – hramu splitskog sporta. Postavlja se logično pitanje – ima li u Splitu, u njegovim gradskim strukturama, bilo kakav kriterijum šta se može organizovati u javnim gradskim prostorima? Kakvu poruku šaljemo našoj mladosti kada u jednom sportskom, javnom objektu organizujemo promociju filma koji veliča lik i delo jednog zavisnika, nasilnika i zagovornika politike Aleksandra Vučića? – navode iz Domovinskog pokreta, pa priznali da im zapravo smeta što među Splićanima pojedini Srbi nisu dovoljno omraženi, te udarili i na igrače Partizana.

TV Pink printscreen

Aleksandar Vučić

 

– Nažalost, naš grad je pred kapitulacijom. Danas je u Splitu najnormalnije da Partizanovi igrači s tetovažom Draže Mihailovića na nozi igraju basket u srcu grada na Prokurativama. Kada jedna ovakva stvar prođe bez povišene temperature i reakcije nadležnih, ulog se podiže pa uskoro možemo očekivati i proslavu godišnjice utemeljenja Dinarske četničke divizije. Zašto i ne bi? Gde su službe grada i države? Zar je postalo normalno da čovek koji je u zatvoru organizovao privatni koncert za krvnika Vukovara Miroslava Radića nesmetano nastupa u Splitu? Da, ako niste znali upravo je Aca Lukas pevao kapetanu JNA Miroslavu Radiću na ispraćaju iz beogradskog zatvora u Hag. Čovek to i ne skriva, štaviše, ponosi se time – piše Pokret i dodaju da im čak ni to nije bitno.

 

 

– Međutim, ovde nisu toliko bitni ni Aca Lukas ni Miroslav Radić. Ovde su bitni Split i Hrvati te emocija mladih Splićana i Hrvata prema žrtvi Vukovara i Domovinskom ratu? Ovom prilikom obraćamo se svim organizacijama i pojedincima kojima je stalo do očuvanja nacionalnog identiteta i dostojanstva Domovinskog rata te ih pozivamo da spreče sramotu kojoj aktualna gradska vlast izlaže Split i Hrvatsku – napisali su na Fejsbuku.

Pojedinci su im poručili da su „dosadni više“, te da navedu šta su oni uradili za hrvatski narod da bi bolje živeo, te da se zapitaju „ko su oni da bi bilo šta zabranjivali“.

Inače, ovo nije prvi put da Domovinski pokret spominje Lukasa. Letos im je smetao njegov nastup na festivalu na Barbarincu do kog na kraju nije došlo.

Podestimo, poslednjih meseci sa hrvatske strane svaki čas stižu neke zabrane i otkazivanje nastupa srpskim pevačima, pa su tako na udaru bili Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta, Jelena Karleuša, Haris Džinović i drugi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama




24sedam

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE