Radio BalkanFox

Obratite pažnju na disanje: Prvi simptom da sa bubrezima nešto ne valja


Bubrezi igraju jako važnu ulogu u našem organizmu. Oni detoksikuju i čiste telo tako što filtriraju i do 150 litara krvi dnevno. Nalazeći se ispod grudnog koša, njihova funkcija je takođe i eliminacija prekomerne tečnosti, regulisanje nivoa elektrolita, regulisanje telesnog pritiska, ali i održavanje kostiju zdravim i jakim.

Ipak, kada oni ne obavljaju svoju funkciju kako treba, dolazi do problema i telo to prepoznaje. Ovo su samo neki od znakova koji mogu da ukažu na to da bubrezi nisu dobro.

Promene u mokrenju su najčešći rani simptomi oštećenja bubrega. To može biti bleda ili tamna boja urina, česta potreba za mokrenjem i u velikim količinama. Osim ovoga to mogu biti i otoci; telo ne može da otpusti višak tečnosti pa dolazi do nadimanja lica, zglobova i udova.

Može se osetiti metalni ukus u ustima, a sve zbog naslaga otpada u krvi. Ako je bubreg ozbiljno oštećen, može doći i do promena ukusa hrane ili smanjenog apetita.

Takođe, jedan od simptoma da s bubrezima nešto ne valja jeste umor zbog snižavanja proizvodnje crvenih krvnih zrnaca koje može dovesti do anemije, oštećenje mozga i mišića, piše „Lose weight at home“.

To sve dovodi i do bola u gornjem delu leđa baš tamo gde se nalaze bubrezi, a koji može biti praćen infekcijama ili kamenjem u bubregu. Ne isključujte ni kratak dah kao besmislen simptom. Zbog nedostatka kiseonika u organizmu broj crvenih krvnih zrnaca se smanjuje i nakuplja toksine u plućima.

Možete biti loše koncentracije ili da vas prati vrtoglavica, isto tako i osip po koži ili može i da svrbi. Možete vi da je mažete ali pravi, unutrašnji problem će i dalje biti tu.

Imajući sve ovo u vidu, nadamo se da ćete više vremena posvetiti zdravlju bubrega.


Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE