Radio BalkanFox

Antonia i Mateja kuhale ljuto: ‘Žiri ne voli, ali htjeli su pakleni tjedan, pa neka se pomuče i oni’

Za pakao je trebalo odvažnosti, ali ispalo je da ni kuhanje s rajskim namirnicama nije bilo tako lagano. Naime, kandidati su u novom ciklusu parova morali izabrati hoće li kuhati s namirnicama koje je skrivala kutija raja ili pakla. Oni koji su izabrali pakao imali su izazovnije namirnice, ali i nekoliko pogodnosti, dok je žiri ljubiteljima raja ipak malo zapario – oduzeo im je petnaest minuta i uvjetovao da za jelo koje spremaju moraju koristiti sve dobivene namirnice. 

Većina je izabrala pakleni put, a među njima su bile Antonia i Mateja. ‘Teži put je bolji, a i u paklu je zabavnije’, objasnila je Mateja njezin i Antonijin izbor. Ispod rajske kutije krile su se tri vrste žitarica, riža, pir, ječam, šampinjoni, lungić, mini mozzarella, vrhnje za kuhanje, bijele šparoge, bijelo vino, bijeli bademi u listićima, korijen pasternjaka, cvjetača, bijeli papar, svježe začinsko bilje i luk srebrenac.

Foto: NOVA TV

Paklene kutije skrivale su juneće brizle, svinjsko srce, durian, ljubičasti luk, ljutu papriku, crno vino, pasatu, patlidžan, crveni grah, svježe začinsko bilje i rižu. ‘Mislim da se puno efektnije jelo može napraviti s namirnicama iz paklene kutije’, rekla je Meri koja je kuhala u paru s Ana-Mariom.

Foto: NOVA TV

Sarah i Kristina napravile su lungić sa začinskim biljem, kuglice panirane u bademima punjenje s mozzarellom i rižom te kreker od dehidriranih gljiva. Za to jelo dobile su pohvalu, kako za okuse tako i za dekoraciju tanjura.

– Vidimo harmoniju i lijepo balansirane okuse. Tražimo da razmišljate izvan okvira. Pokazali ste da ste jako dobro iskoristili sve namirnice – rekao im je Stjepan. Nakon što im je žiri komentirao jelo, Sarah su otkrili da je postala teta te sada ima još više razloga da osvoji trofej. 

Foto: NOVA TV

I jelo Meri i Ana-Marie je bilo jako ukusno te je Stjepan naglasio kako je iznenađen kako u tako ranoj fazi MasterChefa pred žiri dolaze tako dobri tanjuri. Kad su probali pakleno jelo Petra Tucmana i Miroslava, koji su iskoristili sve namirnica koje su dobili iako nisu trebali, žiri je odmah posegnuo za čašom mlijeka. Antonia i Mateja, koje su odlučile da u jelo neće staviti durian, donijele su također ljuto jelo.

– Žiri ne voli ljuto, ali htjeli su pakleni tjedan, pa neka se pomuče i oni, a ne samo mi – komentirala je Antonia. No, konačnu odluku o tome koji tanjuri zaslužuju biti proglašeni najboljima i najlošijima, žiri tek treba priopćiti. Nakon pomnog vijećanja odlučili su prozvati dva para. Koja će to dva para biti, ne propustite doznati u novoj epizodi MasterChefa. 




24sata

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE