Radio BalkanFox

Kosmonauti nose Pradu! Čak i u šetnji po Mesecu imaće unikatna svemirska odela – nebo više nije granica (FOTO)

Astronauti će 2025. godine otići na Mesec obučeni u odela renomirane modne kuće Prada.

Prada, luksuzni modni brend, udružio se sa svemirskom kompanijom Axiom Space kako bi kreirao odela za NASA misiju Artemis III.

U jasnoj nameri da spoji visoku modu sa svemirskom tehnologijom, Prada će zajedno sa stručnjacima iz Axiom Space birati specijalne materijale i osmišljavati dizajn prilagođen surovim uslovima na Mesecu.

Pradina tradicija inovacija sada će doživeti kosmičke razmere. Težimo da spojimo avanturistički duh s visokom modom u svemiru –  izjavio je Lorenco Berteli, direktor marketinga u Prada Grupi.

Dok modna industrija već dugo flertuje sa svemirskom tematikom, ovo partnerstvo obećava pravu revoluciju – ulaganje u tehničke materijale i prilagođenu odeću koja će zadovoljiti praktične zahteve svemirskih misija.

 

 

Odelo koje je u planu nosiće ime Axiom Extravehicular Mobility Unit (AxEMU) i baziraće se na već postojećem dizajnu Nasa’s Exploration Extravehicular Mobility Unit.

 – Saradnja sa Pradom je zaista uzbudljiva. Njihova specijalnost su tehnologije koje ne samo da će osigurati komfor za astronaute, već će i udovoljiti svakodnevnim potrebama – rekao je Majkl Sufrendi iz Axiom Space.

Kako je Prada već dugo prisutna na svetskim crvenim tepisima, ovaj korak samo dokazuje da je nebo, ili u ovom slučaju Mesec, jedini limit za ovu modnu kuću.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Na kanalima Yettel Hipernet TV na poziciji 89; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs


Isprobajte najbolji recept za kuglof, starinski kolač neodoljivog ukusa

Recepti

Kuglof, koilač sa dugom tradicijom, ima mnogo varijanti. Predlažemo vam najbolju verziju, sa kakaom i čokoladom.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE