Radio BalkanFox

Smrt slavnog pevača i dalje MISTERIJA, a OVA kolegnica mu je bila neprežaljena LJUBAV!

ROĐA RAIČEVIĆ NAS JE NAPUSTIO PRE 22 GODINE: Smrt slavnog pevača i dalje MISTERIJA, a OVA kolegnica mu je bila neprežaljena LJUBAV!

Foto: printscreen

Rodoljub Rođa Raičević, jedan od naših najpoznatijih pevača devedesetih godina, preminuo je na današnji dan 2001. godine u svom stanu, u ulici 27. marta u Beogradu. Uzrok smrti nikada nije zvanično potvrđen, iako se spekulisalo da je nastupila zbog prekomerne doze metamfemina. 

Foto: Promo

Rođa Raičević

Pevač je bio miljenik žena, a nikada nijednu nije odveo pred oltar. Bio je ludo zaljubljen u svoju koleginicu Bubu Miranović, koja je kasnije pričala o njihovom prijateljstvu.

Družili smo se na početku njegove karijere. Otišla sam za Toronto i putevi su nam se tad razišli. Bio je divan kolega. Ozbiljan, a opet zabavan u društvu. Volim njegovu boju glasa. Obavezno naručim neku njegovu pesmu kad sedim u kafani. Na taj način ga se setim – rekla je Buba svojevremeno u jednom intervjuu.

Foto: youtube/printscreen

Buba Miranović

Rođa je rođen 1957. godine u Nikšiću, gde je završio osnovnu školu. Srednju je pohađao u Podgorici, a Fakultet muzičkih umetnosti studirao je u Beogradu, zbog čega se 1976. preselio u srpsku prestonicu. Svirao je violončelo i klavir. Jedno vreme bio je član sastava Rokeri s Moravu, kao i orkestra Miše Mijatovića.

Publika ga je upoznala zahvaljujući duetu „Godine idu“ sa Nadom Topčagić. Ostvario je saradnju i sa mnogim drugim velikim zvezdama – Lepom Brenom, Mirom Škorić, Slavkom Banjcem, Cakanom, Bubom Miranović, Anom Bekutom. Prvi album snimio je 1993. godine, a sa njega su se izdvojile pesme „Tako je suđeno“, „A ja imam tebe“ i „Rastanak“.

Neposredno pred smrt, 2001. godine objavio je svoj poslednji album pod nazivom “Da bog da”.




Republika

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE