Radio BalkanFox

Pet biljaka koje ublažavaju nesanicu! Laku noć uz fikus

Cveće u spavaćoj sobi oplemeniće prostor i učiniće dobro vašem zdravlju…

Osim što su dekorativne, kućne biljke mogu da unaprede vaš život i zdravlje. Neke biljke su poznate po svom umirujućem i blagotvornom dejstvu na telo, a mogu čak i da vas uspavaju.

Ako ste dosad bili protivnik cveća u spavaćoj sobi, možda ćete promeniti mišljenje. Ovih pet biljaka trebalo bi da držite u spavaćoj sobi ako imate probleme s nesanicom.

Areka palma

Ova biljka pročišćava i vlaži vazduh, uklanja toksine i ugljen-dioksid. Posebno je poželjna tokom hladnijih dana dok se kuća zagreva. Poznato je da grejanje u hladnim mesecima isušuje grlo i nos, pa teže tonemo u san.

Foto: Shutterstock

Aloja tokom noći oslobađa kiseonik

Aloe vera

Blagotvornost ove biljke dobro je poznata mnogima. Ona tokom noći oslobađa kiseonik, pa je dobro da je držite u spavaćoj sobi.

Fikus bendžamin

Ovo je broj 1 među biljkama čistačima vazduha. Fikus bendžamin uklanja čak 70 odsto benzena, amonijaka i toluena i drugih nečistoća iz vazduha koje dolaze od kućnog nameštaja.

Foto: Freepik.com

Svekrvin jezik smanjuje glavobolje i snižava krvni pritisak

Svekrvin jezik

Biljka je dobra za disajne organe, a smanjuje glavobolje i snižava krvni pritisak. Poput aloe vere neutrališe ugljen-dioksid u prostoriji tokom noći. Zasigurno ćete se puno bolje odmoriti s ovom biljkom u blizini spavaće sobe. 

Nefrolepis

Ova vrsta paprati je bogata esencijalnim uljima, flavonoidima i drugim korisnim materijama koje umirujuće deluju na nervni sistem. Nefrolepis vam pomaže da se nosite s posledicama stresa, a kao rezultat toga osigurava vam da brže zaspite i imate miran san.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Na kanalima Yettel Hipernet TV na poziciji 89; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs


Želite pun novčanik? Napravite ove promene u kući kako biste privukli novac!

Dom i porodica

Postoji nekoliko Feng Šui pravila koja bi trebalo poštovati kako biste omogućili dotok novca u vaš dom.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE