Radio BalkanFox

Svi mislimo da je zdrava ishrana najbitnija a zaboravljamo OVO što nas UBIJA

DOKTOR OTKRIO KOJA GA JE TO ŽIVOTNA NAVIKA DOVELA DO DIJABETESA: "Svi mislimo da je zdrava ishrana najbitnija a zaboravljamo OVO što nas UBIJA"

Foto: youtube/printscreen/YOUTUBE/LU7 TELEVISION CLIPS XTRA

Iako je prošlo deset godina od kako je cenjeni doktor Majkl Mozil dobio dijagnozu dibetesa tipa 2. tvrdi da tek sada shvata kako je nastala u njegovom slučaju. 

Sam predijabetes je povezan sa količinom masnog tkiva u telu, a doktor kaže da ga svako ima, samo kada pređe tu granicu nastaju zdravstveni problemi. 

Masnoća se taloži u jetri i pankreasu, umesto u ćelijama masti i ograničava njihov rad.

Doktor je shvatio da nam jedna navika nanosi mnogo štete i odlučio je da je iskoreni.

Foto: pixabay.com

Kako ne bismo dobili bolest, bitno je da smo fizički aktivni

 

Ne radi se samo o tome šta jedemo, već i koliko se krećemo, a mnogi to zaboravljaju. Provodimo oko 12 sati dnevno u sedećem položaju, najpre na poslu, a zatim na kauču u dnevnoj sobi. Ako dodate tome i osam sati sna, ispostavlja se da 20 od 24 sata dnevno ne mrdamo, što nije dobro za zdravlje – rekao je dr Mozli koji ne podnosi teretanu.

Tada je odlučio da ubaci svakodnevnu šetnju u svoju rutinu.

Zato sam odlučio da šetam i nisam mogao da verujem kakav je to efekat imalo na moje zdravlje. Šetao sam samo pola sata svakog jutra, ponekad sam, ponekad sa suprugom. Često bismo šetali još jednom uveče – rekao je i objasnio koliko je kretanje važno za zdravlje. Kako kaže, kretanje ne treba da bude važno samo za telesnu masu, već i za funkcije srca, sistema za varenje, pa čak i mentalnog zdravlja. Ukoliko ne želite da vežbate, savet lekara je da šetate pola sata dnevno.




Republika

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE