Radio BalkanFox

KUPIO ŠLEM, A NA NJEMU PIŠE RADIVOJE Amerikanac ostao u čudu pred ćirilicom, pa odmah tražio pomoć


Čovek iz Amerike koji je pre nekoliko godina želeo da poseduje vojničku kacigu, uspeo je da je pronađe i naruči na internetu, sada se začudio kada je shvatio da na šlemu piše nešto ćirilicom, zbog čega je odmah zatražio pomoć na društvenim mrežama.

Amerikanac koji se na Redditu zove Džordan objasnio je da već godinama poseduje kacigu, ali je tek sada primetio da je na unutrašnjoj strani šlema napisano ime. Želeći da sazna o kojem se imenu radi, zamolio je korisnike ovog sajta da mu pomognu da ga prevede.

„Zdravo, može li neko da mi pomogne i da mi prevede reč. Kupio sam stari vojni šlem pre nekoliko godina i sada shvatam da unutra ima natpis, bio bih zahvalan ako bi neko mogao da mi pomogne da saznam šta piše, hvala“, napisao je Džordan.

Korisnici su u komentarima odmah rešili svu misteriju i objasnili o čemu se radi. „Radivoje – to je ime. Lično ime“, „Pripada Vojsci Jugoslavije, Radivoje se upravo potpisao“, komentarisali su.

Međutim, jedan mu je savetovao da proveri obližnju pravoslavnu crkvu i vidi da li šlem pripada porodici vojnika.

„Proverite pravoslavnu crkvu blizu mesta gde ste ovo pronašli. Možda imaju bazu podataka rođenih/smrti ili tako nešto“, savetuje jedan korisnik. Međutim, Amerikanac je još jednom objasnio da je šlem naručio preko interneta i da je paket stigao iz Teksasa.

„Nažalost, kupio sam ga preko interneta i rasprodat je iz Teksasa, tako da nemam pojma kako je nabavljen. Ovo je zaista zanimljivo, voleo bih da postoji način da se to vrati porodici vojnika“, zaključio je on.




Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE