Radio BalkanFox

Večera za 5, Marko večerom podijelio ekipu, a Gabrijela je prvi put probala teletinu koja ju je oduševila…

Čast da otvori ovotjednu ‘Večeru za 5‘ pripala je dimnjačaru Marku Pogačiću iz Kraljevca na Sutli. U goste su mu stigli strojarski tehničar Stjepan, mesarka Gabrijela, poduzetnik Darijo i umirovljenik Dragutin. Za svoje otvaranje zagorskog tjedna Marko je dobio 36 bodova. 

Foto: RTL

– Sve je bilo dobro, no predjelo je bilo presuho, a zadnje jelo malo prejednostavno – otkrio je Darijo. Osam bodova dao je domaćinu i Dragutin – i to iz istih razloga kao Darijo. S druge strane, Stjepan i Gabrijela bili su oduševljeni pa su Marka nagradili desetkama.

– Sve je bilo odlično, Marko se potrudio i prekrasno nas ugostio – zaključila je Gabrijela. 

Pripravu večere započeo je Marko glavnim jelom ‘Veliko u malom’. ‘Naziv je dobar, no kod mene bi bilo kontra, malo u velikom’, komentirao je Stjepan naziv glavnog jela. Pretpostavka da se radi o teletini bila je točna. Peka s ukusnom teletinom i krumpirom bilo je prvo jelo koje je Marko ekipi odlučio ponuditi. ‘Moja terina’ uslijedila je iduća – zapečenu roladu s mljevenom puretinom i povrćem te špekom. ‘Okruglo i domaće’ posljednje je čega se Marko prihvatio. Knedle sa šljivama spravio je domaćin bez mlijeka, kojeg ne konzumira. 

Foto: RTL

S lakoćom je Marko priveo kuhanje kraju, a potom je dočekao goste! Za aperitiv je domaćin ponudio domaći vinjak, viljamovku i pelinkovac kojeg radi Markov prijatelj. ‘Činilo se da ima malu tremu jer je prvi dan’, primijetila je Gabrijela.

– Bio je sav mokar, imao je tremu, takav ću sutra i ja biti – dodao je Stjepan. Ekipi se ponuda aperitiva svidjela, no Dariju je pelinkovac bio previše gorak. Uslijedio je predjelo ‘Moja terina’.

Foto: RTL

Staro zagorsko jelo ekipi je naizgled jako svidjelo. ‘Top, jako lijepo napravljeno, jedva sam čekao probati’, otkrio je Darijo.

– Sastojci nisu bili loši, samo je trebalo biti možda mekše – dodao je poduzetnik. ‘Potpuno suho je bilo, bila je to piletina’, komentirao je predjelo Dragutin, a Gabrijela je dodala da joj povrće nije bilo dovoljno kuhano. 

Foto: RTL

‘Veliko u malom’ iduće je stiglo na stol.

– Glavno jelo kad je došlo u peki, prekrasno je izgledalo – komentirao je Stjepan. ‘Peka je bila fantastična, nemam primjedbi’, dodao je Dragutin. Gabrijela je kod Marka pri put jela teletinu.

– Odrasla sam na mesu jarića, a kako sam se sama preselila nakon škole, gledala sam da jedem jela koja su brzo gotova – ispričala je, pak, Gabrijela koja je bila oduševljena novom namirnicom koju je imala prilike isprobati. Tijekom glavnog jela povela se i tema o Markovoj nekonzumaciji mlijeka.

Foto: RTL

– Mogu reći da imam sličan problem, ne mogu jesti janjetinu – zaključila je Gabrijela sumirajući tako veliko razumijevanje koje je ekipa pokazala za Markovo ‘mliječno’ pitanje. 

‘Okruglo i domaće’ posljednje je što je Marko ekipi servirao.

Foto: RTL

– To su naše starinske knedle sa šljivama, zapečenim prezlama, prekrasno – komplimentirao je Stjepan desert. ‘Bilo je presuho, mrvicu prejednostavan desert za nešto što bih očekivao u ovom terminu’, ocijenio je, pak, Dragutin. Nakon što su blagovali knedle, Marko je ekipi udijelio prigodne poklone. ‘Od srca, prekrasno’, komentirao je Stjepan poklone. 

Black Band ubrzo je stigao i zasvirao ekipi za kraj idilične večere. Kandidati su harmoniku ubrzo ukrasili eurima, a dobra atmosfera oduševila je sve kandidate!

Foto: RTL




24sata

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE