Radio BalkanFox

Završena premijera „Heroji Halijarda“

U prepunoj MTS dvorani u Beogradu održana je premijera filma „Heroji Halijarda“ scenariste i reditelja Radoša Bajića.

Desetominutni gromoglasni aplauz na kraju projekcije potvrdio je da je celokupna ekipa ovog ratnog spektakla snimila nesvakidašnji projekat o kome će se tek pričati.

Premijeri su prisustvovali glumci: Radoš Bajić, Nela Mihailović, Nedeljko Bajić, Nina Nešković, Milan Vasić, Čubrilo Ćupić, Ivan Vučković i Đorđe Marković ali i deo produkcijske ekipe filma ispred „Tekekoma Srbije“ i brojne zvanice.

02:17

Završena premijera Heroji Halijarda

„Heroji Halijarda“ prate sudbinu porodice Jović. Glavni junak ove priče je otac Kosta, kog tumači Žarko Laušević. Kosta ima tri sina i ćerku. Dok se Mirko (Nikola Rakočević) bori u odredima Jugoslovenske vojske u otadžbini, Sreten (Vučić Perović) pridružio se partizanima, a Ilija (debi na filmu Čubrila Čupića), najmlađi muški naslednik, koga otac želi da sačuva, rastrzan je između dve strane.

Heroji Halijarda, žarko Laušević
foto: Contrast Studios

– On je snažan čovek, pametan, mentalno vrlo jak. To je život, nekada naiđu i muke i problemi. On se ozbiljno nosi sa svojim problemom. Molim Boga, a i uveren sam da će on naći snagu i da će pobediti – otkrio je Radoš Bajić pred premijeru filma.

Žarko Laušević bio je nedavno na bolničkom lečenju u „Bežanijskoj kosi“, u kojoj je boravio zbog problema s plućima. Glumac je prebačen na kućno lečenje. On je nedavno završio snimanje treće sezone „Kalkanskih krugova“, gde tumači lik Velibora Matića.

Žarko je pre „Kalkanskih krugova“ snimao film „Ruski konzul“. Rad cele ekipe je prilagođen Lauševiću. Dan snimanja traje 10-12 sati, ali Žarko snima do pet i manji broj scena.

Kurir.rs

Bonus video:

02:17

Završena premijera Heroji Halijarda

Kurir




Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE