Radio BalkanFox

Tri godine od smrti Bore Drljače

Na današnji dan pre tri godine preminuo je legendarni pevač narodne muzike Bora Drljača. Njegove brojne kolege ispratile su ga na večni počinak, a jedan od onih kojima je Borina smrt najteže pala je svakako Era Ojdanić.

Bora i Era su, osim što su bili dobre kolege, privatno bili i veliki prijatelji. Folker je u izjavi za 24sedam istakao da ne može da poveruje da je već prošlo tri godine od smrti njegovog prijatelja.

– Ne mogu ni da verujem da je prošlo tri godine od smrti mog dragog prijatelja, kolege, druga – rekao je Era. 

ATAImages/ Stefan Tomašević

Era Ojdanić i Bora Drljača

Era je i ranije pričao o tome da sa Borinom decom nije u kontaktu otkako je pevač preminuo, a situacija je tu ostala nepromenjena.

– Niko me nije obavestio da je godišnjica, ne znam da li sam se sa njegovom decom sreo ili nisam, me mogu da setim. A žao mi je zbog toga. Danas imam već planirana neka snimanja i žao mi je što neću moći da odem na groblje, ali kad mi vreme dozvoli, otići ću sam da upalim sveću i odnesem cveće – kaže Era.

Ovih dana se, kaže Era, posebno prisećao svog velikog prijatelja.

ATAImages/ Antonio Ahel

Bora Drljača

– Ovih dana sam radio mnogo veselja, ovih narodnih, i te vašare i setim se njega, pevao sam i njegov repertoar i uvek ga rado pomenem. Nikada, dok sam živ, ga neću zaboraviti kao prijatelja i kolegu. On je takav lik bio, čovek iz naroda i za narod i znam koliko su ga voleli. I kad god ga pominjem, uvek kažem „Što bi rekao moj Bora: ‘Nema jačeg od Bore“. Najviše mi nedostaje kad su neke emisije i neka snimanja, retko ko može da mi parira da napravimo dobar šou i da bude narodu simpatično – rekao je Era, a na kraju se slomio:

– Eto, ostao sam sam, ali uvek ga se rado setim.

ATAImages/Antonio Ahel

Era Ojdanić

Podsetimo, Bora je preminuo 11. oktobra u 80 godini, nakon duge i teške bolesti. On se, naime, borio sa bolešću raka debelog creva, a u mesecima pred smrt je više puta bio u bolnici i na operacijama. Pored karcinoma, imao je i tromb u blizini srca.

No, on je smatrao da o bolesti ne treba da priča u javnosti, jer je njegov posao bio da zabavlja publiku, a tako je bilo do poslednjeg dana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili
android aplikaciju –

24sedam
Vest koja vredi

Pratite nas na društvenim mrežama




24sedam

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE